Οικονομία

Eπίδομα στέγασης: Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την καταβολή του

Eπίδομα στέγασης: Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την καταβολή του
Eπίδομα στέγασης: Eγκρίθηκε δαπάνη για την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος του Ιουλίου.

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδικού φορέα 1033-202-0000000 ΑΛΕ 2310506009 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Ιουλίου 2020, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Εγκρίθηκε δαπάνη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μηνός Ιουλίου 2020.

Σημειώνεται, ότι με ξεχωριστή υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 47.247.595,82 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδικού φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506004 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μηνός Ιουλίου 2020.

Oι εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν στο «ΕΡΓΑΝΗ», από την 1η Ιουλίου 2020 έως τις 20 Ιουλίου 2020, το έντυπο – υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών.

Mέχρι 20 Ιουλίου οι υπεύθυνες δηλώσεις για το δώρο του Πάσχα

Οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την 1η Ιουλίου 2020 έως τις 20 Ιουλίου 2020, το έντυπο- υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών. Ειδικότερα, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι, για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εργοδότες υποβάλλουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την 1η Ιουλίου 2020 έως τις 20 Ιουλίου 2020, το έντυπο- υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020, για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».

Συγκεκριμένα στο εν λόγω έντυπο, δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ήτοι τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN), τα στοιχεία των εργαζομένων τους, καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές), που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης εκάστου μισθωτού και το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες, καταχωρίζουν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) το επίδομα εορτών Πάσχα. Τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον εργοδότη καταχωρίζονται στον κωδικό τύπου αποδοχών 03 και στην ίδια Α.Π.Δ. σε κωδικό ειδικού τύπου αποδοχών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, καταχωρίζονται τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments