Άποψη

Για τα πανηγύρια!

Για τα πανηγύρια!
Ο Γιάννης Αντύπας στο νέο του blog στο pagenews.gr κάνει σκληρή κριτική σε όλους. Για τα πανηγύρια τονίζει ότι είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, για τα πανηγύρια αναφέρει πως είναι ορισμένες αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά μαζί και αυτή της διεθνούς κοινότητας, ενώ το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι τα πανηγύρια που φταίνε για την αύξηση των κρουσμάτων κυρίες και κύριοι. Είναι που είμαστε όλοι μας για τα πανηγύρια. Δεν υπάρχει καφέ που να φοράει κάποιος στα αλήθεια μάσκα ούτε για δείγμα. Δεν υπάρχει εστιατόριο, πόσο μάλλον μπαράκι ή παραλία. Αυτή είναι η αλήθεια. Το έχουμε ρίξει στον χαβαλέ. Και όποιον φοράει μάσκα του συμπεριφέρονται σαν να είναι ιδιότροπος. Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που θα μας κάνουν τη ζημιά. Είμαστε εμείς οι ίδιοι. Που δεν προσέχουμε, που κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δείξουμε πως το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου ήταν απλά ένα διάλειμμα από τον κακό μας εαυτό. Επειδή προφανώς δε μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν είχαμε επιλογή. Αλλά, τώρα που έχουμε επιλογές τα κάνουμε όλα λάθος. Και περιμένουμε από τους επιδημιολόγους να μας μαντρώσουν. Για να έχουν και κάποιοι να λαμβάνουν επιδόματα. Δεν αντιλαμβάνονται οι κουτοί ό,τι και αυτά θα τελειώσουν σύντομα. Γιατί, αν σταματήσουν τα γρανάζια της οικονομίας θα σταματήσουν και οι διανομές του όποιου πλούτου έχει απομείνει στη χώρα.

Για την Αγιά Σοφιά

Για τα πανηγύρια είναι και πολλές αντιδράσεις για την Αγία Σοφία. Φαίνεται πως η… σοφία δεν είναι το φόρτε ορισμένων. Δεν βλέπουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν ό,τι λέει το κάνει. Δεν αντιλαμβάνονται πως πολύ γρήγορα θα τελειώσει με τη θεωρία και θα έρθει η ώρα των πράξεων. Και για εμάς. Το επόμενο βήμα του Σουλτάνου είναι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έγκυρα διεθνή ινστιτούτα θεωρούν πλέον βέβαιο το ό,τι τα τουρκικά γεωτρύπανα θα πιάσουν δουλειά. Και η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει. Όχι με λόγια. Με πράξεις. Και αυτό δε γίνεται όταν ο κόσμος είναι για τα πανηγύρια.

Ή όταν τμήματα ολόκληρα του πολιτικού κόσμου αντιμετωπίζουν ένα τόσο σοβαρό θέμα με αντίστοιχη ανευθυνότητα. Με χορούς και με ταμπούρλα. Εδώ δεν μπορούμε να τη βγάλουμε με εξυπνάδες για καραβάνια που προχωρούν και άλλα ηρωικά. Χρειάζεται σχέδιο και ομάδα που θα το εφαρμόσει. Καλό θα ήταν οι πολιτικοί μας αυτή την περίοδο αντί να στήνουν… πανηγύρια για σκάνδαλα, να στείλουν ό,τι στοιχεία έχουν στη Δικαιοσύνη και οι ίδιοι να μπουν σε μια περίοδο σιωπής. Για να έχουν καθαρό μυαλό ώστε να πάρουν τις απαραίτητες δύσκολες αποφάσεις όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

Για τα… πανηγύρια είναι βεβαίως και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν. Για τα μάτια του κόσμου. Λύπη, πολύ λύπη, αλλά… από τηγανίτα τίποτα. Κυρίες και κύριοι πολλοί μπορεί να μας λυπηθούν, αλλά κανείς δεν θα κλάψει για εμάς. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την προοπτική. Αντί για κλάματα να έχουμε δάκρυα χαράς. Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είμαστε για τα πανηγύρια. Απλά είναι τα πράγματα. Είναι μια δουλειά, η σοβαρότητα: από τον κορωνοϊό μέχρι τις διεθνείς σχέσεις, που δεν μπορεί κανείς άλλος να κάνει για εμάς. Και η μάχη κρίνεται σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε καφέ, σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε σπιθαμή του Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments