Πολιτική

Πέτσας: «Καμπάνα για όλους η αύξηση των κρουσμάτων»

Πέτσας: «Καμπάνα για όλους η αύξηση των κρουσμάτων»
Πέτσας: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων - Αυστηρότεροι έλεγχοι- Ανοίγουν τα σύνορα με Βρετανία στις 15 Ιουλίου - Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία όπως είπε είναι «καμπάνα για όλους». Ο κ. Πέτσας τόνισε πως δεν πρέπει να αφήσουμε την επιτυχία αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της επιδημίας να γυρίσει εναντίον μας, ενώ προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους. Ένα από τα μέτρα που ζητήθηκε να εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι είναι και η απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση με ένα σχόλια για την Αγιά Σοφιά και μίλησε για ιστορικό λάθος του Ερντογάν να την μετατρέψει σε τζαμί.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού

Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Την Παρασκευή συγκάλεσε ευρεία τηλεδιάσκεψη στην οποία συζητήθηκε η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, επισημάνθηκε η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Συγκεκριμένα:

1ον. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2ον. Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24, ώρες πριν την άφιξή τους, και

3ον. Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη από την Πέμπτη μέχρι και χθες 12 Ιουλίου διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι θα ήταν άδικο να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας. Θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε την ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, που δείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να σωθούν ζωές και να αναδειχθεί η Πατρίδα μας σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε τώρα το κεκτημένο που αποκτήσαμε. Αντιθέτως οφείλουμε -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- να διαφυλάξουμε το κεκτημένο αυτό ως κόρην οφθαλμού. Ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωση. Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό.

Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε:

Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας

Θα ελέγχονται σχολαστικά τα έγγραφα επίδειξης αρνητικών τεστ.

Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Σχετικά με τις πτήσεις

Θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία στις 15 Ιουλίου και από Σουηδία στις 22 Ιουλίου, ενώ αναφορικά με τις ΗΠΑ εξετάζεται το άνοιγμα στο τέλος Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments