Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Οικογένεια από τη Σερβία βρέθηκε θετική στη Λευκάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Οικογένεια από τη Σερβία βρέθηκε θετική στη Λευκάδα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μια οικογένεια Σέρβων που βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές βρέθηκε θετική στην φονικό ιό. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές καθώς μια οικογένεια Σέρβων που έκανε διακοπές στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Οι δύο γονείς και τα τρία παιδιά τους είχαν δέσει με το ιστιοπλοϊκό στο νησί. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην μονάδα Λοιμωδών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου των Ιωαννίνων.

Πρώτος βρέθηκε θετικός στον ιό ο πατέρας. Αμέσως μόλις βγήκε θετικό το τεστ, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Λευκάδα. Αφού έγιναν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αρχικά βρέθηκε θετική η σύζυγός του ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν και τα τρία τους παιδιά. Λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίαζαν μεταφέρθηκαν και οι πέντε στην Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι γονείς νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα, ενώ τα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σήμερα η οικογένεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γονείς να έχουν εισαχθεί στην Ειδική Μονάδα για τον Covid-19. Τα τρία ανήλικα παιδιά τους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου».

Στα 24 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας:

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1.007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στο μεταξύ, 12 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τρεις (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments