Τεχνολογία

Έρχεται νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Έρχεται νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα
Ξεκινά πιλοτικά για αρχή και από το φθινόπωρο θα είναι ο τέταρτος πάροχος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη μια επιλογή για πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα έχουν σε λίγους μήνες οι καταναλωτές αφού μια νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έρχεται στην Ελλάδα. Ο λόγος για τη Nova η οποία ξεκινάει δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία έως ότου είναι έτοιμη για το επίσημο λανσάρισμα στο καταναλωτικό κοινό μέσα στους επόμενους μήνες και μετά το καλοκαίρι. Η Ευρωπαική Επιτροπή έχει δώσει προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του  32% της Forthnet στην BC United, μέχρι τις 14 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι και χρήματα θα μπουν στην εταιρεία και κινήσεις θα μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνοι που θα ξεκινήσουν τις δοκιμαστικές κλήσεις της υπηρεσίας Nova Mobile θα είναι φυσικά οι εργαζόμενοι, κάποιοι συνεργάτες, αλλά και επιλεγμένοι συνδρομητές.

Για να γίνει δυνατή η είσοδος της Nova στην κινητή τηλεφωνία ως MVNO (εικονικός πάροχος), χρειάστηκε η διοίκηση της Forthnet να προσφύγει στην ΕΕΤΤ για διαιτησία τον Οκτώβριο του 2016 λόγω των παράλογων απαιτήσεων στις τιμές χονδρικής που πρότειναν οι πάροχοι δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν περισσότερα από δύο χρόνια, που κατέληξαν σε θετική απόφαση της ΕΕΤΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση MVNO τον Ιούνιο του 2019.

Η διοίκηση της Nova το τελευταίο διάστημα προετοιμαζόταν συστηματικά για την είσοδο τους στην κινητή τηλεφωνία, προκειμένου να προσφέρει συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας, θωρακίζοντας έτσι περισσότερο την στρατηγική αξία της εταιρείας.

Η Nova, ως εικονικός πάροχος, θα συνεργαστεί με τη Vodafone. Έπειτα από πολυετή ακινησία στο πεδίο του ανταγωνισμού της κινητής τηλεφωνίας θα μπει και τέταρτος παίκτης, με στόχο τη μείωση των τιμών και τη διεκδίκηση του ενός λογαριασμού που θα πληρώνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο ΟΤΕ είναι ο πρώτος που έχει ολοκληρώσει το «καρέ», παρέχοντας ταυτόχρονα σταθερή και κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση και ηλεκτρικό ρεύμα. Σύντομα η Nova, που είναι ήδη στην ενέργεια με το εμπορικό πακέτο «Nova Energy», θα κάνει το επόμενο βήμα, ενώ αντιθέτως η Vodafone (συνεργάζεται με τη Φυσικό Αέριο) και WIND έχουν μπει στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments