Ελλάδα

Φωτιά Λαύριο: Οργισμένη καταγγελία του δημάρχου – Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Φωτιά Λαύριο: Οργισμένη καταγγελία του δημάρχου – Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά
Φωτιά Λαύριο: Η πυρκαγιά στο Λαύριο οδήγησε στην εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης και τεσσάρων οικισμών, ενώ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς προχώρησε σε μια οργισμένη καταγγελία.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής προχώρησε σε μια καταγγελία που σήκωσε πολύ «θόρυβο» για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη στην περιοχή του Λαυρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πυρκαγιά που προκάλεσε συναγερμό στο Λαύριο και εκκενώσεις οικισμών προήλθε από δοκιμαστικές βολές μέσα από την ΕΒΟ. Κατήγγειλε, μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως με υπόμνημα έχουν ζητήσει να μην γίνονται βολές το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως σήμερα αλλά δεν εισακούστηκαν.

«Εκδηλώθηκε η φωτιά μέσα από την ΕΒΟ. Είναι αδιανόητο να ρίχνουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε κάνει υπόμνημα από 1η Μαΐου ως τέλη Οκτώβρη να μη γίνονται δοκιμαστικές βολές, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Κάηκαν πολλές εκατοντάδες στρέμματα μέσα στην ΕΒΟ. Η ΕΒΟ είναι 3.500 στρέμματα περιφραγμένα.

Είναι ένα μεγάλο μέρος του εθνικού δρυμού του Σουνίου. Η αγωνία μας ήταν να μην ”φύγει” η φωτιά, γιατί είχε και ένα αεράκι τεσσάρων μποφόρ και πήγαινε προς το Σούνιο. Γι’ αυτό τον λόγο κάναμε εκκένωση και στείλαμε και λεωφορεία για να μην υπάρξουν προβλήματα αν ”έφευγε” η φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκά, αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή και με τις κατάλληλες κινήσεις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών. «Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και συνεργασία, ήρθε και ο κ. Χαρδαλιάς εδώ και έτσι δεν κάηκαν περισσότερα από 100 στρέμματα έξω από τον χώρο της ΕΒΟ στην περίφραξη. Ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά και αν έφευγε θα έφτανε στην παραλία, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις και εμείς θα μείνουμε εδώ μέχρι το πρωί».

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. Η εντολή για να μεταβεί εκεί το συγκεκριμένο κλιμάκιο δόθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στέφανο Κολοκούρη.

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Δείτε σε βίντεο την καταγγελία του δημάρχου Λαυρεωτικής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments