Ελλάδα

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Οριστικό τέλος – Ανακλήθηκαν οι άδειες του ιδιωτικού σχολείου

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Οριστικό τέλος – Ανακλήθηκαν οι άδειες του ιδιωτικού σχολείου
Νέα Γενιά Ζηρίδη: Τέλος εποχής. Μετά από 87 χρόνια το ιδιωτικό σχολείο θα πάψει οριστικά να λειτουργεί, καθώς ανακλήθηκαν οι άδειες του από το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος εποχής για τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει γνωστή η αδυναμία της ιδιοκτήτριας, Κατερίνας Ζηρίδη, να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά. Τώρα αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανάκληση των τεσσάρων αδειών λειτουργίας του Εκπαιδευτηρίου, για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αυτό θα είναι το τέλος για ένα σχολείο με όνομα βαρύ και με ιστορία 87 ετών. Τα πολλά και πολυετή οικονομικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της κακής, όπως αποδείχθηκε, διοίκησης από την οικογένεια Ζηρίδη, οδήγησαν στο επώδυνο τέλος, για εκατοντάδες μαθητές αλλά και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Με την ανάκληση των αδειών ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες όταν και το σχολείο δήλωσε αδυναμία να λειτουργεί. Να σημειωθεί ότι πολλές οικογένειες είχαν δώσει προκαταβολή για τη σχολική χρονιά 2020-2021, ωστόσο, ειδοποιήθηκαν από το λογιστήριο ότι θα τους επιστρεφόταν και το σχολείο δεν μπορούσε να κάνει πλέον εγγραφές.

Στη συνέχεια, οι 1.000 περίπου μαθητές οδηγήθηκαν σε άλλα ιδιωτικά σχολεία, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, στον «αέρα» έχουν μείνει οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό. Κάποιοι από αυτούς έχουν συμπληρώσει 25 και 30 χρόνια εργασίας στο ίδιο σχολείο που τώρα οδηγούνται στην ανεργία.

Αποχαιρετιστήριο πάρτι οργάνωσαν μαθητές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς πριν από μερικές ημέρες διοργανώθηκε από τους μαθητές ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο πάρτι. «Συνήθως σας αποχαιρετούσαμε εμείς με καταπληκτικές εκδηλώσεις… Φέτος το κάνατε εσείς καλώντας μας, σε έναν όμορφο χώρο, φροντίζοντάς μας τρυφερά και αληθινά μα πάνω από όλα δείχνοντας την αγάπη σας όπως μόνον εσείς ξέρετε! Σας ευχαριστούμε με έναν κόμπο στην ψυχή και κάποια δάκρυα που προσπαθήσαμε να κρύψουμε… Εις το επανιδείν πολυαγαπημένοι μας μαθητές!», έγραψαν κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη» οριστικά πλέον δεν θα ανοίξουν για την επόμενη χρονιά, όμως, οι εξελίξεις τρέχουν. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους έχουν κερδίσει δίκες κι έχουν δεσμεύσει την περιουσία του σχολείου και της οικογένειας Ζηρίδη για μη καταβληθέντα δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών. Από την άλλη, άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα χρέη της ιδιοκτησίας σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Χρέη που ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ ενώ άγνωστες είναι οι οφειλές προς τις τράπεζες. Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις στα 80 στρέμματα στην περιοχή των Σπάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments