Τεχνολογία

Gmail αλλαγή: Σε δραστικές βελτιώσεις προχωρά η Google

Gmail αλλαγή: Σε δραστικές βελτιώσεις προχωρά η Google
Gmail αλλαγή: Αυτός είναι ο ανασχεδιασμός της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται από τη Google.

Πολλές είναι οι βελτιώσεις στο Gmail τις οποίες ελπίζουμε να κάνει πολύ σύντομα διαθέσιμες για όλους, η Google.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν δραστικό ανασχεδιασμό αν και αλλάζουν πολλά. Σκοπός να γίνουν μεταρρυθμίσεις καθώς παραμένει το ίδιο εδώ και χρόνια, πέρα από ορισμένες μικρές αισθητικές αλλαγές ανά τα έτη. Έτσι, η Google αποφάσισε πως χρειάζεται ένα νέο design το οποίο αποκαλούν «better home for work», με έμπνευση την πανδημία του κορωνοϊού!

«Βελτιώνουμε τη συνεργασία χαρακτηριστικών στα chat rooms προσθέτοντας διαμοιρασμένα αρχεία και εργασίες, κάνοντας τα rooms μία ακόμα καλύτερη λύση για μακροπρόθεσμα projects. Με γρήγορη πρόσβαση σε κοινό chat, σημαντικά έγγραφα και εργασίες σε ένα μέρος, είναι πιο εύκολο για τον καθένα σε μία ομάδα να μείνει σε συνεννόηση. Επιπλέον, το chat σας επιτρέπει να δημιουργήσετε rooms που περιλαμβάνουν άτομα εκτός της εταιρίας σας, όπως εργολάβους και συμβούλους, ώστε η ομάδα σας να είναι όχι μόνο πολυλειτουργική αλλά και πολυοργανωτική», αναφέρει η εταιρεία.

Και θα φέρει πολλά νέα εργαλεία στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το unboxholics. Αισθητικά οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες, αν και η Google θα ενσωματώσει πολλά περισσότερα εργαλεία επικοινωνίας, όπως video διασκέψεις, αρχεία, εργασίες, όλα τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο χρήστη μέσω της εφαρμογής του Gmail. Πάντως, προς το παρόν αυτές οι αλλαγές είναι διαθέσιμες μόνο στους χρήστες G Suite και δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση για το πότε θα διατεθούν στο ευρύ κοινό.

Λίγα λόγια για το Gmail 

Το Gmail είναι δωρεάν, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται από την Google. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Gmail ως ασφαλές webmail, καθώς και μέσω των πρωτοκόλλων POP3 ή IMAP4. Η λειτουργία του Gmail άρχισε την 1 Απριλίου 2004 ως beta έκδοση μόνο μέσω προσκλήσεων και έγινε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό στις 7 Φεβρουαρίου 2007, όντας ακόμα σε κατάσταση beta.

Η υπηρεσία αναβαθμίστηκε από κατάσταση beta στις 7 Ιουλίου 2009, μαζί με τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας Google Apps. Η αρχική δυνατότητα αποθήκευσης που έδινε το Gmail, 1 GB ανά χρήστη, ανέβασε σημαντικά το πρότυπο του webmail για δωρεάν αποθήκευση από τα 2 με 4 MB που προσέφεραν ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το hotmail εκείνο τον καιρό. Και έφτασε τον Ιούνιο του 2012 να έχει 425 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments