Διεθνή

Le Point Ερντογάν: Επίμαχο αφιέρωμα για Αγιά Σοφιά και Μεσόγειο [pic]

Le Point Ερντογάν: Επίμαχο αφιέρωμα για Αγιά Σοφιά και Μεσόγειο [pic]
Le Point Ερντογάν: To γαλλικό περιοδικό, που τα έχει βάλει πολλάκις με τον Τούρκο πρόεδρο, τον «δικτάτορα», όπως τον έχει αποκαλέσει, αφιερώνει το εξώφυλλό του σε εκείνον.

Στον Τούρκο πρόεδρο και τα «μέτωπα» που έχει ανοίξει αφιερώνει το εξώφυλλό του και μια σειρά άρθρων το περιοδικό «Le Point».

Ένα ολόκληρο τεύχος του περιοδικού είναι αφιερωμένο και ασχολείται εις βάθος με τα «κατορθώματα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. To γαλλικό περιοδικό, που τα έχει βάλει πολλάκις με τον Τούρκο πρόεδρο, τον «δικτάτορα», όπως τον έχει αποκαλέσει, εμφανίζει τον Ερντογάν να μιλά σε μέλη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του μπροστά από ένα πολεμικό πλοίο, με τίτλο: «Ερντογάν, ο πόλεμος επί θύραις» και υπέρτιτλο: «Αγιά Σοφιά, Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος…».

Άρθρα – κόλαφος για τον Ερντογάν

Σε ένα από τα άρθρα του για τον Τούρκο πρόεδρο το «Le Point» σημειώνει πώς με την «τελευταία του πρόκληση», την απόφασή του να μετατραπεί ο εμβληματικός ναός – μουσείο της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί ο Ερντογάν, «προβάλλει τις φιλοδοξίες του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακολουθεί έτσι, τα χνάρια του σουλτάνου Μωάμεθ Β’ του Πορθητή, που κατευθύνθηκε στη χριστιανική βασιλική το βράδυ της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου για να τη μετατρέψει σε τέμενος».

Σε άλλο άρθρο του, σύμφωνα με το iefimerida, για τον «νέο σουλτάνο» το «Le Point» επισημαίνει την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία, υπέρμαχου αρχικά της δημοκρατίας και του οικονομικού φιλελευθερισμού. «Σιγά, σιγά το πραγματικό του πρόσωπο αποκαλύπτεται. Με ένα υπέρμετρο… Εγώ ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας με τίμημα τις ελευθερίες». Ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην κόντρα Γαλλίας – Τουρκίας προβλέποντας κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες στη Λιβύη κι επισημαίνοντας ότι απ’ όλους τους ηγέτες στη Δύση ο μόνος που ύψωσε τη φωνή του κατά του Ερντογάν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο παρελθόν ο Ερντογάν είχε μηνύσει το περιοδικό

Έξω φρενών είχε γίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το «Le Point», που τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή των Κούρδων» σε ένα τεύχος του και έσπευσε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού για προσβολή της «τιμής και της αξιοπρέπειάς του». Πιο συγκεκριμένα, το «Le Point» κατηγόρησε τον Ερντογάν για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τουρκία στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας αυτής.

Πρόκειται για δημοσίευμα που προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, να καταφέρεται μέσω Twitter κατά της Γαλλίας «που αποίκισε πολλές αφρικανικές χώρες (…), που κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και έκανε εμπόριο σκλάβων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments