Διεθνή

Τουρκία συντριβή αεροσκάφους: Επτά νεκροί από πτώση αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας

Τουρκία συντριβή αεροσκάφους: Επτά νεκροί από πτώση αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας
Τουρκία συντριβή αεροσκάφους: Θρήνος στη Τουρκία από τη συντριβή αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών. Για επτά νεκρούς κάνουν λόγο οι πληροφορίες.

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουλίου στη γειτονική Τουρκία καθώς αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Το δυστύχημα συνέβη στην ανατολική επαρχία Βαν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό Άρτος σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

«Ενημερωθήκαμε πως χάσαμε επτά ήρωες, δύο εκ των οποίων ήταν οι πιλότοι», ανέφερε ο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίο μετέβη στο σημείο της συντριβής.

Παράλληλα ο κ. Σοϊλού ανέφερε πως το αεροπλάνο ήταν μοντέλο του 2015.  “Το αεροπλάνο ήταν μοντέλο του 2015 και είχε αποστολή την αναγνώριση και επιτήρηση των επαρχιών Βαν και Χακάρι από τη Δευτέρα” σημείωσε χαρακτηριστικά.  Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Φαν Φέριτ Μέλεν στις 6:35 το απόγευμα, τοπική ώρα, ενώ η τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία με το ραντάρ ήταν στις 10:45. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι πιλότοι με τον πύργο ελέγχου, ήταν στις 10:32. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.  Μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Τα social media έχουν γεμίσει με αναρτήσεις χρηστών που εκφράζουν τη θλίψη τους για το περιστατικό. “Το αεροπλάνο συνετρίβη κατά τη διάρκεια πτήσης αναγνώρισης στο Βαν, και 7 από τους πιλότους μας είναι νεκροί. Εύχομαι καλή υγεία και υπομονή στους συγγενείς τους. Λυπάμαι για την απώλειά τους”. “Υπομονή στους συγγενείς τους”, “Εύχομαι να αναπαυθούν” είναι μόνο κάποια από τα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments