Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Συντριπτική διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Συντριπτική διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Τι ψήφισαν οι πολίτες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Οι φόβοι για τον κορωνοϊό, την οικονομία και όλα τα αποκαλυπτικά ευρήματα

Προβάδισμα 33,3 μονάδων έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργική θέση. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκαν οι συμμετέχοντες για το ποιον θεωρούν καλύτερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, σε ποσοστό 58,1% απάντησαν τον πρόεδρο της ΝΔ και σε ποσοστό 24,8% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με το πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση στην μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας, σε ποσοστό 42% απάντησε θετικά, το 23,2% μάλλον θετικά, 23,2% αρνητικά και το 10,7% μάλλον αρνητικά.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση; Το 52,6% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 15,6% καλύτερα και το 26,7% περίπου τα ίδια.

Επιπλέον, έντονη ανησυχία δηλώνουν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5,7%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ26 1,9% και η Χρυσή Αυγή 1%. Στο 14% οι αναποφάσιστοι.

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Το άσχημο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αντικατοπτρίζεται και στις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες: Το 64,7% ανησυχεί πολύ για τα ελληνοτουρκικά, ενώ το 24,2% απαντά πως δεν ανησυχεί.

Η πανδημία του κορονοϊού

Το 79,8% κρίνει πως η κυβέρνηση χειρίστηκε θετικά και μάλλον θετικά την πανδημία του κοροναϊού, ενώ το 17,1% απαντά πως η κυβέρνηση χειρίστηκε μάλλον αρνητικά την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Τηρούν τα μέτρα προφύλαξης;

Το 47,1% απαντά πως τηρεί μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, όπως κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ το 41,6% απαντά πως ναι μεν παίρνει μέτρα αλλά όχι όπως πριν. Το 10,9% απαντά πως πλέον δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης.

Το 57,3% απαντά πως δεν κάνει κάτι εάν παρατηρήσει παραβίαση των μέτρων προστασίας, το 34,5% απαντά πως διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο και μόλις το 2,4% απαντά πως κάνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Πού θα πάνε οι Έλληνες διακοπές;

Το 51,4% απαντά πως δεν θα πάει διακοπές. Το 18,2% απαντά πω θα κάνει διακοπές στο εξοχικό, το 11,5% σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, το 5,6% σε μικρό ξενοδοχείο, το 5,4% σε σπίτι φίλων και το 3,5% σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Έντονη ανησυχία και για την οικονομία

Το 55,1% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ το 41,1% τα κρίνει αρνητικά

Το 64,7% ανησυχεί για πιθανή περικοπή των αποδοχών του, ενώ το 34,3% δεν ανησυχεί.

Το 61,1% βλέπει χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας από το φθινόπωρο, ενώ το 36,6% θεωρεί πως δεν θα υπάρξει επιδείνωση.

Το 63,7% απαντά πως δεν είναι πιθανό να κλείσει ο οργανισμός ή η επιχείρηση που εργάζεται, ενώ του 15,7% απαντά πως δεν είναι τόσο πιθανό. Το 18% απαντά πως είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να κλείσει η επιχείρηση που εργάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments