Διεθνή

Αυστραλία κορωνοϊός: Διαγνωστικό τεστ αίματος δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά

Αυστραλία κορωνοϊός: Διαγνωστικό τεστ αίματος δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά
Αυστραλία κορωνοϊός: Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μονάς ανακοίνωσαν πως το τεστ τους μπορεί να προσδιορίσει αν κάποιος είναι μολυσμένος αυτή τη στιγμή καθώς και αν είχε μολυνθεί στο παρελθόν.

Τεστ που μπορεί να διαγνώσει μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε περίπου 20 λεπτά χρησιμοποιώντας δείγμα αίματος, επινόησαν ερευνητές στην Αυστραλία.

Πόσο ασφαλή είναι τα αποτελέσματα αυτού του γρήγορου τεστ;

«Οι βραχυπρόθεσμες εφαρμογές περιλαμβάνουν τη διάγνωση με γρήγορο τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών για να περιορισθεί η διάδοση του ιού, ενώ ο έλεγχος του πληθυσμού για να προσδιορισθεί η έκταση των ιικών λοιμώξεων σε κοινότητες είναι μια πιο μακροπρόθεσμη ανάγκη», ανέφεραν οι ερευνητές σε κείμενό τους που δημοσιεύτηκε από την επιθεώρηση ACS Sensors.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μονάς ανακοίνωσαν πως το τεστ τους μπορεί να προσδιορίσει αν κάποιος είναι μολυσμένος αυτή τη στιγμή καθώς και αν είχε μολυνθεί στο παρελθόν. Όπως υπογραμμίζουν, πρόκειται για κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν η BioPRIA και το Τμήμα Χημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Monash, περιλαμβανομένων ερευνητών από το ARC Centre of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology (CBNS).

Ελπίζουν πως το τεστ τους θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από όλους

Το τεστ τους, για το οποίο χρησιμοποιούνται 25 μικρολίτρα πλάσματος από δείγμα αίματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, εξετάζει το φαινόμενο της συγκόλλησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων που προκαλεί ο κοροωνοϊός. Ενώ το διαγνωστικό τεστ με επίχρισμα χρησιμοποιείται να τον εντοπισμό ανθρώπων που είναι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό, η ανάλυση της συγκόλλησης, για τον εντοπισμό της παρουσίας και της ποσότητας μιας ουσίας στο αίμα, μπορεί επίσης να προσδιορίσει αν κάποιος είχε μολυνθεί πρόσφατα, μετά το πέρας της λοίμωξης, σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν οι ίδιοι.

Οι ερευνητές δεσμεύονται πως εκατοντάδες δείγματα μπορούν να ελέγχονται κάθε ώρα, και ελπίζουν πως το τεστ τους θα μπορέσει επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό αντισωμάτων ως αποτέλεσμα εμβολιασμού ώστε να βοηθηθούν οι κλινικές δοκιμές.

Πάνω από 580.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Θυμίζουμε πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 585.750 ανθρώπους παγκοσμίως, από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 13.660.780 κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, ενώ 7.442.700 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments