Ελλάδα

Φωτιά Κεφαλλονιά: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά Κεφαλλονιά: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Φωτιά Κεφαλλονιά: Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κεφαλλονιά το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καρδακάτα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη, ενώ το έργο της πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι και βοήθησαν στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress.gr λίγο πριν τις εννέα το βράδυ αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, ενώ η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σπεύδουν και δύο ομάδες πεζοπόρων από την Κυλλήνη.

Συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. 

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο