Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε ανακοινώνεται η καταβολή τους στους συνταξιούχους

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε ανακοινώνεται η καταβολή τους στους συνταξιούχους
Αναδρομικά συνταξιούχων: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτό θα κάνει και τώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτό θα κάνει και τώρα ενώ συμπλήρωσε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει προσφυγές για να πάρει τα χρήματά του, αλλά πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε την απόφαση για να δούμε τι ακριβώς αφορά, ώστε να δούμε τη δημοσιονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό» είπε και συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών σημειώνοντας ότι θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να κάνει προσφυγή.

Το είπε και ο υπουργός Οικονομικών

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και ξεκαθαρίζοντας το «τοπίο», για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών μελετά την απόφαση του ΣτΕ ώστε να προσδιορίσει το δημοσιονομικό κόστος. «Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.  Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος ενώ απάντησε και στην ερώτηση αν η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

«Η ελληνική οικονομία έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή». Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση φόρων στις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνοντας ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments