Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: Ανάγκη για δημόσια παρέμβαση σε υγεία, παιδεία και οικονομία

Πάνος Σκουρλέτης: Ανάγκη για δημόσια παρέμβαση σε υγεία, παιδεία και οικονομία
Πάνος Σκουρλέτης: O Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ιδιωτικοποιήσεις των Δικτύων της χώρας, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση θέλει να φοβίσει την κοινωνία.

Το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από την πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην Καλαμάτα, όπου μίλησαν το βράδυ της 17ης Ιουλίου ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σπύρο Δανέλλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ήταν η άμεση ανάγκη μιας ισχυρής δημόσιας παρέμβασης στην υγεία, στην παιδεία, αλλά και στην οικονομία της χώρας, για την έξοδο από την κρίση. Ειδικότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ότι η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι έξω και ενάντια από τα όρια των νεοφιλελεύθερων συνταγών, αλλά και να απαντά στην κλιματική κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ιδιωτικοποιήσεις των Δικτύων της χώρας, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει πως η κυβέρνηση θέλει να φοβίσει την κοινωνία, γι’ αυτό επιλέγει τον αυταρχισμό και ψηφίζουν νόμους που περιορίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα.

Αναλυτικά όλα όσα επεσήμανε ο κ.Σκουρλέτης, αυτό τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

  • Η κυβέρνηση ψήφισε τον πιο αντιπεριβαλλοντικό νόμο των τελευταίων δεκαετιών.
  • Η εικόνα που είχε κτίσει περί «αρίστων» και «άξιων», έχει καταρρεύσει.  Το επιτελικό κράτος τους είναι ένα κράτος ημετέρων και «κολλητών». Τελευταίο κρούσμα η πρόσληψη νέων μετακλητών  με ειδικά προνόμια για την παράταση της παραμονή στις θέσεις τους.
  • Θέλουν να φοβίσουν την κοινωνία, γι’ αυτό επιλέγουν τον αυταρχισμό και ψηφίζουν νόμους που περιορίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα. Εξαπολύουν επιθέσεις απέναντι στη νεολαία και τους εργαζόμενους για να προλάβουν την κοινωνική διαμαρτυρία που έρχεται, λόγω των τραγικών λαθών που τους υπαγορεύει η νεοφιλελεύθερη αντίληψή τους.
  • Επιχειρούν να χτυπήσουν την Αριστερά σε ένα από τα πιο δυνατά της σημεία, τα ζητήματα του ήθους στην πολιτική. Είναι δεδομένο ότι θα απαντήσουμε. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι όταν μάχεσαι τον αντίπαλο, πρέπει να το κάνεις με τις δικές σου αρχές, με τα δικά σου μέσα, διότι όταν υιοθετείς τα δικά του, κινδυνεύεις να του μοιάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments