Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που σταματά η καθημερινή ενημέρωση

Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που σταματά η καθημερινή ενημέρωση
Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Οι αρμόδιες αρχές επανεξετάζουν τον τρόπο καταγραφής των θυμάτων από την πανδημία.

Η Μεγάλη Βρετανία με πρόσφατη ανακοίνωσή της παύει την καθημερινή ενημέρωση που είχε προς τους πολίτες για τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο λόγος που οι ιθύνοντες προβαίνουν σε αυτήν την κίνηση είναι γιατί έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται ενδέχεται να είναι υπερβολικά διογκωμένοι από ότι στην πραγματικότητα. Ειδικότερα, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας θα επανεξετάσει τον τρόπο υπολογισμού, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα οποιουδήποτε λάθους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες 18 Ιουλίου στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. «Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από κορωνοιό.

Μπορεί οι νεκροί να φτάσουν τους 120.000 στο δεύτερο “κύμα” του ιού;

Το δεύτερο «κύμα» του κορωνοϊού ενδεχομένως να στοιχίζει τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους σύμφωνα με το«χειρότερο σενάριο» αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία, όπως αναφέρει πρόσφατη μελέτη της Academy of Medical Sciences. Το «χειρότερο σενάριο» για το οποίο η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών καλεί την κυβέρνηση να προετοιμαστεί, προβλέπει πως το R0, δηλαδή ο βαθμός μεταδοτικότητας της νόσου θα ανέρχεται στο 1,7 από τον Σεπτέμβριο.

«Αυτή δεν είναι πρόβλεψη, αυτή είναι πιθανότητα», τόνισε σε δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση ο καθηγητής Στίβεν Χόλγκεϊτ, ο οποίος διεύθυνε τη διενέργεια αυτής της μελέτης 37 ειδικών που ζητήθηκε από την κυβέρνηση των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Το κείμενο προειδοποιεί ότι είναι απαραίτητη «εντατική προετοιμασία» ήδη από τώρα για να μειωθεί ο κίνδυνος το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να κορεστεί τον χειμώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments