Πολιτική

Κουτσούμπας κορωνοϊός: Η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι των καπιταλιστικών κερδών

Κουτσούμπας κορωνοϊός: Η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι των καπιταλιστικών κερδών
Κουτσούμπας κορωνοϊός: Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και στους άλλους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους «αφανείς ήρωες».

Ομιλία στο «29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο» που διοργανώνει η ΚΝΕ με τη συμμετοχή νεολαίων από όλη την Ελλάδα έδωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πάνω από όλα η υγεία του λαού»

Μιλώντας λοιπόν, από το Στόμιο της Λάρισας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, με βασική αναφορά στον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως τόνισε, η διοργάνωση πραγματοποιείται λαμβάνοντας όλες τις οδηγίες της ιατρικής κοινότητας για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και των κατοίκων της περιοχής, σημειώνοντας ότι «για εμάς η ανθρώπινη ζωή, η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι των καπιταλιστικών κερδών».

«Όταν εμείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε, δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, όπως κάνει η κυβέρνηση, με τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του Τουρισμού, την απουσία καθολικών προληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, την οριακή λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας, που αντιμετωπίζει ως “κόστος” κάθε ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και υποτάσσει και την υγεία στα κέρδη των μεγάλων ξενοδόχων, των ιδιωτικών κλινικών, των μεταφορικών εταιριών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΚΚΕ.

Οι «αφανείς ήρωες» με τις μάσκες

Μάλιστα, σε ειδική αναφορά προέβη  ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφορικά με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και τους άλλους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους «αφανείς ήρωες» και «πρωταγωνιστές της ζωής», ενώ μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Εμείς παλεύουμε ώστε να νικήσει η ζωή, να νικήσουν οι αφανείς ήρωες, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ζωής. Οι ήρωες με τις μάσκες στα νοσοκομεία, που σώζουν ζωές, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τεχνικά και αναλώσιμα μέσα», τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ μίλησε για την ιστορία των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων που διοργανώνει εδώ και 29 χρόνια η νεολαία του κόμματος, σε διάφορα μέρη της χώρας, λέγοντας ότι «στα Διήμερα της ΚΝΕ είναι που χιλιάδες νέες και νέοι, έρχονται σε επαφή με τα ιδανικά του αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της οργανωμένης πάλης πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments