Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: «Είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία» δήλωσε η καγκελάριος

Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: «Είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία» δήλωσε η καγκελάριος
Σύνοδος Κορυφής Μέρκελ: Ενώ οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η Γερμανίδα καγκελάριος με δήλωσή της «ρίχνει πάγο» στις προσπάθειες συνεννόησης. Είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία δήλωσε.

Ενώ σήμερα συνεχίζονται οι συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί σύγκλιση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού, η Άγγελα Μέρκελ φαίνεται να παγώνει τις διαπραγματεύσεις με τη δήλωση που έκανε προσερχόμενη στη σύνοδο την τρίτη μέρα. Είναι πιθανόν να μην καταλήξουμε σε συμφωνία είπε και αυτό δημιουργεί προβληματισμό για το αν οι συμβιβαστικές προτάσεις του Σαρλ Μισέλ έχουν πλέον κάποιο νόημα.

“Υπάρχει πολλή καλή θέληση αλλά και πολλές θέσεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει αποτέλεσμα” δήλωσε η καγκελάριος. Στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των “27” για τρίτη ημέρα. Το μεσημέρι, όπως αναφέρει το Flash.gr θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να φέρνει νέα πρόταση για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των χωρών που χαρακτηρίζονται “φειδωλές“. Η πρόταση του Σαρλ Μισέλ, περιελάμβανε μείωση στο ποσό των επιχορηγήσεων, από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ στα 450 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό των δανείων πήγε στα 300 δισεκατομμύρια από 250 δισ. ευρώ.

Ο Μακρόν επιμένει

Σε νέα του δήλωση, ο Εμμανουέλ Μακρόν διαβεβαιώνει πως με την καγκελάριο Μέρκελ έχουν κάνει μία συμμαχία για ένα σχέδιο άνευ προηγουμένου, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, όσον αφορά την εργασία, το Κλίμα, την ενότητα και τις αξίες της Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί» αναφέρει ο Ιταλός πρωθυπουργός

“Eξελίσσεται πολύ πολύπλοκο, πιο πολύπλοκο από ότι αναμενόταν” δήλωσε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Τζουζέπε Κόντε, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook: “Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε”. Αναζητούμε και πρέπει να βρούμε μια σύνθεση των διαφόρων θέσεων, διότι είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να διατηρήσουμε, όμως, και τις σημαντικότερες συνισταμένες, αρχίζοντας από το ότι τα μέσα πρέπει να είναι ουσιαστικά και ανάλογα με την υφιστάμενη κρίση. Τουτέστιν αποτελεσματικά. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, σταθερή και ισχυρή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments