Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Είναι επίσημο – Οριστική αναβολή για το ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Είναι επίσημο – Οριστική αναβολή για το ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Είναι οριστικό. Το ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη αναβλήθηκε. Πότε θα παρθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Είναι οριστικό και επίσημο. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ συνεδρίασε, όπως αναμενόταν, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και αποφάσισε την οριστική αναβολή του. Θυμίζουμε ότι το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη.

Το χρονικό της αναβολής

Να σημειώσουμε ότι η Αστυνομία με ανακοίνωσή της εξήγησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στη Ριζούπολη. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει την αντίθεσή του να γίνει το ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο, αντιπροτείνοντας μάλιστα την έδρα της Ένωσης, το ΟΑΚΑ, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελε να αλλάξει η ημερομηνία.

Πλέον, αυτή που θα πάρει την απόφαση είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, για τη νέα ημερομηνία, αλλά και για το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός. Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων προς την Εκτελεστική Επιτροπή είναι για τις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ στις 21:00 το βράδυ. Αν οι αρμόδιοι καταλήξουν σε αυτή την ημερομηνία, τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν με τελείως διαφορετικά ρόστερ από ό, τι σήμερα.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει ο περαιτέρω εξευτελισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην έδρα της ΑΕΚ, δηλαδή στο ΟΑΚΑ προτάσσοντας πάνω από όλα την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Παρότι ο τελικός διεξάγεται σε μόλις 6 μέρες και ενώ η ως άνω συναίνεσή μας για το ΟΑΚΑ έχει επίσημα κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ ήδη από χθες αλλά και εκ νέου σήμερα με νέα επιστολή, η Ομοσπονδία δεν ορίζει τον τελικό στην έδρα της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ και δεν απαντά καν στις επιστολές μας, παραμένοντας παντελώς άπραγη.

Σταματήστε να ροκανίζετε τον χρόνο, με την ελπίδα είτε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χρονικά κοντά στον αγώνα της ομάδας μας με την Wolves, είτε με βάση τα πρόσφατα απίθανα σενάρια να μετατεθεί για τον Σεπτέμβρη ή τα Χριστούγεννα! Σοβαρευτείτε έστω για λίγα 24ωρα ώστε να διεξαχθεί υπό στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες ο τελικός ενός ιστορικού θεσμού, τον οποίο έχετε μετατρέψει σε επιθεώρηση».

Εμπρηστικοί μηχανισμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια

Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, 18 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τύπου βόμβας μολότοφ και 12 ξύλινα στειλιάρια, μήκους περίπου ενός μέτρου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι 7 από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς εντοπίστηκαν κρυμμένοι, κάτω από χόρτα σε χώρο που εφάπτεται της εξωτερικής περίφραξης του εργοταξίου του γηπέδου της ΑΕΚ και εξωτερικά αυτής. Όσον αφορά τους υπόλοιπους 11, ήταν επιμελώς κρυμμένοι κάτω από κλαδιά και φύλλα δέντρων μέσα σε δύο φρεάτια σε χώρο του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, σε κοντινή απόσταση από την εξωτερική περίφραξη του εργοταξίου.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments