Τεχνολογία

Apple: Τα AR γυαλιά θα κρύβουν την οθόνη του iPhone

Apple: Τα AR γυαλιά θα κρύβουν την οθόνη του iPhone
Apple: Γυαλιά που θα κρύβουν την οθόνη του iPhone από τα αδιάκριτα βλέμματα σχεδιάζει η Apple.

Kοντά στην υλοποίηση των AR γυαλιών είναι η Apple. Συγκεκριμένα, μία νέα κατάθεση πατέντας από την εταιρία έρχεται για να μας δώσει μια ιδέα για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης των ΑR γυαλιών. Πέρα από το περιεχόμενο λοιπόν, που θα μπορούμε να βλέπουμε στα Apple Glasses, όπως οδηγίες πλοήγησης, μηνύματα κλπ, τα γυαλιά ίσως να χρησιμοποιηθούν και για ένα νέο επίπεδο ιδιωτικότητας από τους iPhone χρήστες.

Μέχρι σήμερα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κοιτάξει απευθείας στην ανοιχτή οθόνη του τηλεφώνου του και να δει το περιεχόμενό της. Στο εμπόριο υπάρχουν ορισμένα προστατευτικά οθόνης που μειώνουν τη γωνία θέασης, αλλά η λύση της Apple είναι πολύ πιο άμεση και αποτελεσματική. Φορώντας τα εν λόγω γυαλιά, ο χρήστης θα βλέπει σε αυτά ολόκληρη την οθόνη του τηλεφώνου του, ενώ την ίδια στιγμή, όλοι οι υπόλοιποι θα βλέπουν μία σβηστή οθόνη. Ο χρήστης θα συνεχίσει να αλληλεπιδρά μέσω αφής με την οθόνη του iPhone ή του iPad, χωρίς κανείς δίπλα του ή και πίσω του να βλέπει την οθόνη του.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που σημειώνει το AppleInsider, είναι πως ο χρήστης θα γλιτώνει μπαταρία στο iPhone του, αφού η οθόνη θα είναι κλειστή.

Λίγα λόγια για την Apple:

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (iMac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare θυγατρικές της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments