Διεθνή

Έλεν Ντε Τζένερις: Καταγγελίες από εργαζόμενους της εκπομπής για ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις

Έλεν Ντε Τζένερις: Καταγγελίες από εργαζόμενους της εκπομπής για ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις
Έλεν Ντε Τζένερις: Καταγγελίες από εργαζόμενους της εκπομπής για απαράδεκτες συμπεριφορές με ρατσιστικό πρόσημο. Στο στόχαστρο οι παραγωγοί του σόου που υπόσχονται να γίνουν καλύτεροι στο μέλλον.

Η εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις απασχολεί αυτήν τη φορά τη δημοσιότητα όχι για τους συνήθεις λόγους, που αφορούν την συνέντευξη ενός καλεσμένου ή ένα καυστικό σχόλιο της καταξιωμένης παρουσιάστριας. Αυτήν τη φορά το θέμα είναι το τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Μιλάνε εργαζόμενοι της εκπομπής με καθόλου κολακευτικά λόγια. Λένε χαρακτηριστικά ότι ο χώρος εργασίας της εκπομπής είναι γεμάτος ρατσισμό, φόβο και εκφοβισμό. Εξήγησαν μάλιστα ότι οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές όταν οι κάμερες είναι κλειστές.

Πρώην πλέον εργαζόμενοι στο «The Ellen DeGeneres Show» έδωσαν συνέντευξη στο Buzzfeed News και σύμφωνα με το Cnn.gr περιέγραψαν καταστάσεις σκληρού εργασιακού περιβάλλοντος με τα ρατσιστικά σχόλια να δίνουν τον τόνο. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι εναντίον όλων των διακρίσεων με την Ντε Τζένερις να παίρνει πολύ συχνά θέση εναντίον του ρατσισμού, του σεξισμού και των ανισοτήτων στις ΗΠΑ και φυσικά εναντίον του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αυτό συμβαίνει μόνο όσο οι κάμερες είναι ανοιχτές.

«Το να είσαι ευγενικός είναι βλακείες και συμβαίνει μόνο όσο οι κάμερες είναι ανοιχτές. Όλα για το σόου γίνονται», είπε ένας πρώην συνεργάτης της. «Ξέρω ότι δίνουν χρήματα σε ανθρώπους και τους βοηθούν, αλλά είναι για το σόου».

«Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ»

Μία μαύρη υπάλληλος, η οποία εργάστηκε για 1,5 χρόνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Έλεν είπε ότι βίωσε «ρατσιστικά σχόλια, φόβο και μικροεπιθέσεις». Ένας παραγωγός της εκπομπής κάποια στιγμή είπε σ’ αυτήν και σε έναν άλλο μαύρο υπάλληλο ότι μπορεί να τους μπερδεύει γιατί είχαν και οι δύο πλεξούδες τα μαλλιά τους. Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί να αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στην εκπομπή για ένα χρόνο είπε ότι επισκέφτηκε μια μονάδα ψυχικής υγείας μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά του ανακοίνωσαν ότι έχει απολυθεί. «Νομίζουμε ότι εάν κάποιος έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν θα θέλει να προσθέσει κι άλλο άγχος στη ζωή του», του είπαν.

«Η Έλεν δεν είναι το πρόβλημα» λέει η πρώην υπάλληλος

Παρά τις φήμες για τη συμπεριφορά της Έλεν, μια πρώην υπάλληλος επιμένει ότι δεν είναι η παρουσιάστρια το πραγματικό πρόβλημα πίσω στα παρασκήνια της εκπομπή της. «Οι άνθρωποι επικεντρώνονται στις φήμες για το πώς η Έλεν είναι κακή και άλλα παρόμοια, όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα», είπε.

«Το ζήτημα είναι αυτοί οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί που είναι υπεύθυνοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους  και εφαρμόζουν αυτό το αίσθημα εκφοβισμού. Πιστεύουν ότι όλοι όσοι εργάζονται στο The Ellen Show είναι τυχεροί που εργάζονται εκεί – “Άρα αν έχετε κάποιο πρόβλημα, πρέπει να φύγετε γιατί θα προσλάβουμε κάποιον άλλο γιατί όλοι θέλουν να εργαστούν εδώ”».

Οι παραγωγοί της εκπομπής απαντάνε

«Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών, 3.000 επεισόδια, που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό, έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον», δήλωσαν. «Είμαστε πραγματικά θλιμμένοι και λυπούμαστε που μάθαμε ότι ακόμη και ένα άτομο στην οικογένεια παραγωγής μας είχε αρνητική εμπειρία. Δεν έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε, ούτε με το ποιοι προσπαθούμε να γίνουμε, ούτε καν με την αποστολή την οποία μας έχει αναθέσει η Έλεν για μας. Για την εγγραφή, η καθημερινή ευθύνη του σόου της Έλεν είναι αποκλειστικά δικής μας. Τα παίρνουμε όλα αυτά πολύ σοβαρά και συνειδητοποιούμε, καθώς πολλοί στον κόσμο μαθαίνουν, ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα, δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο και θα το κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments