Διεθνή

Ομηρία Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

Ομηρία Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Ομηρία Ουκρανία: Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγινε και έκρηξη. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έληξε η υπόθεση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης στην Λουτσκ της Ουκρανίας. Τελικά, ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία. «Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν», έγραψε στο Facebook ο υφυπουργός Εσωτερικών στην Ουκρανία, Άντον Γερασένκο.

Σε θρίλερ είχε εξελιχθεί η κατάσταση ομηρίας που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης σε λεωφορείο στην περιοχή Λουτσκ στην Ουκρανία. Ελεύθεροι έχουν αφεθεί οι όμηροι που κρατούνταν από άνδρα μέσα σε λεωφορείο. Υπενθυμίζεται πως ο δράστης κρατούσε ομήρους 13 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και μια έγκυο γυναίκα. Σύμφωνα, με τοπικά μέσα, ο δράστης συνελήφθη, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για έκρηξη. Ο τηλεοπτικός σταθμός που μετέδιδε τη στιγμή που απελευθερώνονταν οι όμηροι, κατέγραψε την έκρηξη να συμβαίνει ενώ έβγαιναν από το λεωφορείο.

Όπως αναφέρει το sputniknews.gr, «Από αυτό που συμβαίνει εκεί τώρα στο λεωφορείο, είναι μάλλον δύσκολο να κρίνουμε πόσα άτομα κατάφεραν να βγουν πριν από την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν κάπου έξω από το λεωφορείο», δήλωσε ο ανταποκριτής του καναλιού κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε πως ο δράστης θα δεχτεί ψυχιατρική εξέταση, ενώ οδηγήθηκε και σε φυλακή στο Χαρκίβ.

Οι Αρχές έκαναν αρχικά λόγο για 20 ομήρους που κρατούνταν επί ώρες στο λεωφορείο, σε αυτήν την πόλη των 200.000 κατοίκων που απέχει 400 χιλιόμετρα δυτικά από το Κίεβο. Τελικά όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν μόνο 13.

Ο δράστης άφησε αρχικά μια ηλικιωμένη γυναίκα, έναν έφηβο και μια νεαρή κοπέλα, αφού μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε η εκπρόσωπος της προεδρίας Γιούλια Μέντελ. Οι υπόλοιποι δέκα απελευθερώθηκαν σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας.

Ο ένοπλος παραδόθηκε. «Τελείωσε!» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στο Twitter, αναρτώντας μια φωτογραφία του δράστη, ξαπλωμένου στο έδαφος και δεμένου με χειροπέδες. «Δεν χάσαμε κανέναν», υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος Ζελένσκι, σε ένα μήνυμά του στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments