Άποψη

Είναι θύτες και κατηγορούμενοι, όχι θύματα

Υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll και Πολιτικός Αναλυτής
Είναι θύτες και κατηγορούμενοι, όχι θύματα
Ο πολιτικός αναλυτής και υπεύθυνος ερευνών της Opionion Poll αρθρογραφεί στο Pagenews.gr για το σκάνδαλο Novartis και κατά πόσο επηρεάζουν τον Σύριζα οι αποκαλύψεις.

Όσοι δεν το αντιληφθήκατε, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία πρωτοβουλία τεράστιας σημασίας που θα συγκλονίσει. Πραγματοποίησε μία Συνέντευξη Τύπου όπου συμμετείχαν διάφοροι αδέκαστοι και υπεράνω υποψίας όπως ο Ν. Παρασκευόπουλος ( είναι ο κύριος που με τον Νόμο του βγήκαν οι μισοί βαρυπονίτες έξω) , ο κ. Φώτης Κουβέλης ( ο κ. που έγινε από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναπληρωτής Υπουργός του Π. Καμμένου) και κάποιοι άλλοι που αγνοώ. Τι λέτε ότι κατήγγειλαν; Κατήγγειλαν ότι…η Δικαιοσύνη είναι σε κατάσταση θεσμικής εκτροπής, είναι σε κατάσταση πολιορκίας. Τάχθηκαν δε υπέρ των αγωνιστών Δ. Παπαγγελόπουλου και Ε. Τουλουπάκη που διώκονται για να πάρουν μήνυμα και οι άλλοι δικαστικοί! Πόσο προασπάθεια έκαναν αλήθεια όλοι αυτοί για να πουν αυτές τις ανοησίες, αυτές τις γεμάτες θράσος αθλιότητες που προκαλούν γέλωτα και θλίψη για την κατάντια ξεπεσμένων δήθεν αριστερών που υπερασπίζονται μία σπείρα, ένα καραμπινάτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Κρίμα γι αυτούς, αλλά πέρα από την ανεκδοτοποίησή τους έχουν και άγνοια της πεποίθησης της κοινωνίας, ακόμα και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε πρωτοφανές και ανήθικο σχέδιο ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων, ότι έστησαν στον τοίχο Πολιτικούς δίχως στοιχεία και με μία φημολογία ότι « έρχονται στοιχεία από το F.B.I ». Όλα κατέρρευσαν και η αναζήτηση της αλήθειας έφερε στην επιφάνεια όσα υποψιαζόμασταν πολλοί, έφεραν στην επιφάνεια πρακτικές μαφίας. Το δυστύχημα δε για τον κ. Δ.Παπαγγελόπουλο είναι ότι δεν παραπέμπεται για σειρά αδικημάτων από μαρτυρίες αμφισβητούμενων προστατευόμενων μαρτύρων ούτε από φημολογίες , αλλά από καταγγελίες επώνυμων και ανωτέρων δικαστικών που περιέγραψαν ένα όργιο εκβιασμών και κατευθυνόμενων αποφάσεων.

Η ατυχία του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι ότι ακόμα και ο κ. Παππάς στην περίφημη συζήτησή του με τον κ. Μιωνή, αναφέρθηκε στο παραμάγαζο του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ από το οποίο …έβγαιναν και λεφτά! Το δυστύχημα για την κ. Τουλουπάκη είναι ότι δεν παραπέμπεται πάλι από πολιτικές καταγγελίες αλλά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τους εμφανίσουν θύματα συνωμοσίας.Αυτοί είναι που κατηγορούνται ως θύτες συνωμοσίας. Δεν παραπέμπονται γιατί ως « ήρωες» τα έβαλαν με το Σύστημα που τώρα τους τιμωρεί, αλλά γιατί αυτοί ήταν το Σύστημα που εκβίαζε, πίεζε, κατηύθυνε.

Για αυτό ακριβώς αυτή η Συνέντευξη θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο θράσους και προσπάθειας ανατροπής της αλήθειας. Στην πραγματικότητα θέλουν να πείσουν « τους δικούς τους» ότι βρίσκονται υπό διωγμό και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την Δικαιοσύνη να ψάξουν τα πάντα μέχρι τέλους.

Μόνο που δεν υπάρχουν οι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι να τα καταφέρουν. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της OPINION POLL το 60% θεωρεί ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση αξιοποίησε το σκάνδαλο NOVARTIS για να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους( 28.4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) , το 58% κρίνει ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραδικαστικό, παρακρατικό κύκλωμα και με οικονομικές δοσοληψίες ( το 38.3% του ΣΥΡΙΖΑ ), το 57% θεωρεί ότι έχει ευθύνες ο κ. Τσίπρας ( το 24% του ΣΥΡΙΖΑ ) και το 77% ζητεί να ψαχτούν όλα μέχρι το τέλος μέχρι να ξεκαθαριστούν πλήρως ποινικές, αστικές και πολιτικες ευθύνες ( 62% το ΣΥΡΙΖΑ). Ποιον να πείσουν λοιπόν; Ποιον να καλύψουν; Είναι σίγουροι που δέχτηκαν να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο μία μέρα πριν συζητήσει το Πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής η Βουλή; Είναι σίγουροι ότι δεν θα ντρέπονται πολύ σύντομα;

Ωστόσο, η Συνέντευξη αυτή θα μείνει ως πράξη ντροπής και για άλλο ένα λόγο. Δόθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για πιέσεις και εκβιασμούς για να συγκαλυφτούν οι ευθύνες για εκατό νεκρούς στο Μάτι. Παπαγγελόπουλος και πιέσεις σε δικαστικούς, παραδικαστικό κύκλωμα, παρακρατικό με Καμμένο και αξιωματικούς, εκβιασμοί για να συγκαλυφθεί το έγκλημα στο Μάτι, οι συζητήσεις Παππά- Μιωνή, οι καταγγελίες του Καλογρίτσα και άλλα πολλά συνθέτουν το αποκρουστικό προφίλ μιας εξουσίας που προσπάθησε να ελέγξει τους « αρμούς » για να παρατείνει την θητεια της.Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα ντυθούν θύματα που διώκονται αυταπατώνται. Ήταν κυνικοί διαχειριστές που αδίστακτα έκαναν τα πάντα για την εξουσία και μόνο.

Μην περιμένουν λοιπόν να πείσουν κανένα. Μη παίζουν το γνωστό θέατρο. Τον λόγο έχει , πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη ισχυρή, ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους ότι και αν σημαίνει αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments