Αθλητισμός

Ζακ Όγκαστ: Οι λόγοι που τον διάλεξε ο Παναθηναϊκός

Ζακ Όγκαστ: Οι λόγοι που τον διάλεξε ο Παναθηναϊκός
Ζακ Όγκαστ: Ο Έλληνας σέντερ είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό. Οι λόγοι που τον διάλεξαν οι «πράσινοι».

Ο Ζακ Όγκαστ είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό μιας και τον πήρε σε συμφέρουσα τιμή από τη Γαλατασαράι. Ο Γιώργος Βόβορας είχε καλούς λόγους να φέρει πίσω τον παίκτη στους «πράσινους». Ο 27χρονος σέντερ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ύστερα από μία ουσιαστική και πετυχημένη διετία στη Γαλατάσαραϊ, πιο έμπειρος αγωνιστικά και έτοιμος να προσφέρει στο «Τριφύλλι». 

Οι δύο βασικοί λόγοι για την επιλογή του Ζακ Όγκαστ

Ο Έλληνας… σέντερ δεν πιάνει – προφανώς – θέση ξένου και αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος για να ξαναγίνει κάτοικος της Αθήνας. Συν τοις άλλοις, γνωρίζει τον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 2017-2018, αλλά και την Ευρωλίγκα, οπότε, δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής στα ζητούμενα του κόουτς Βόβορα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα αθλητικό «πεντάρι» με έφεση στην άμυνα. Ο Παπαγιάννης και ο Μπέντιλ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, ο Όγκαστ μπορεί να ενισχύσει την άμυνα κάτω από το καλάθι, να μαζέψει «μπάλες» και να καλύψει χώρους.

Ο Όγκαστ ωρίμασε στην «τσιμ μπομ», απέκτησε εμπειρίες και παραστάσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο και το Eurocup, βελτιώθηκε τακτικά και είναι πια έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ισχυρό «χαρτί» για τον Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας σέντερ ήταν το πρώτο φαβορί για τη θέση «5», όπως είχε γράψει το sdna, δηλαδή για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη την ερχόμενη σεζόν. Πρόκειται για μία λύση που ταιριάζει αγωνιστικά στον Γιώργο Βόβορα, ενώ παράλληλα του δίνει επιπλέον επιλογές στην αξιοποίηση των θέσεων των ξένων παικτών, αφού ο άλλοτε ψηλός του Notre Dame διαθέτει ελληνικό διαβατήριο.

Η απόκτηση του Όγκαστ «ξεκλειδώνει» και άλλες… πίστες για το «τριφύλλι», που βάζοντας έναν Έλληνα ακόμα στον ισχυρό κορμό των γηγενών παικτών, μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια στην αγορά.

Φυσικά υπάρχουν και μερικά «πλην» με τον Όγκαστ, με κυριότερο τις βολές, σύμφωνα με το newspao.gr.Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα δεν είναι Βουγιούκας… στο να πασάρει από μέσα προς τα έξω. Χρειάζεται βελτίωση σε ορισμένους τομείς. Πάντως, στη Γαλατάσαραϊ απέδειξε πως η δεύτερη ευκαιρία του αξίζει δικαιωματικά στο «Τριφύλλι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments