Κόσμος

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μέχρι και 13 φορές περισσότεροι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό την άνοιξη

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μέχρι και 13 φορές περισσότεροι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό την άνοιξη
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το τι έχει γίνει με την πανδημία στις αμερικανικές πολιτείες.

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δεδομένα των Κέντρων Πρόληψης Ασθενειών (CDC), επιβεβαιώνεται ότι η πανδημία, σε μεγάλο βαθμό, εξαπλώνεται από τους ασυμπτωματικούς φορείς. Πιο συγκεκριμένα, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ήταν από 2 έως 13 φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό την άνοιξη,

Τα CDC εξέτασαν δείγματα από τράπεζες αίματος σε 10 περιοχές των ΗΠΑ, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, αναζητώντας αντισώματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Τα αντισώματα αποτελούν μια απόδειξη ότι το άτομο είχε έλθει σε επαφή με τον ιό, ακόμη και αν δεν ασθένησε και δεν το γνώριζε.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι από 1% έως 5,8% των κατοίκων αυτών των περιοχών είχαν μολυνθεί εκείνην την περίοδο. Εξαίρεση αποτελεί η πόλη της Νέας Υόρκης όπου στις 6 Μαΐου είχε μολυνθεί το 23,2%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις κατοίκους.

Σε σύγκριση με τον επίσημο αριθμό των κρουσμάτων κατά την ίδια περίοδο, ο πραγματικός ήταν δύο φορές μεγαλύτερος στη Γιούτα, δέκα φορές μεγαλύτερος στη νότια Φλόριντα και 13 φορές μεγαλύτερος στο Μιζούρι. Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας την άνοιξη, οι μολυσμένοι ήταν δεκαπλάσιοι από τον επίσημο αριθμό.

Τέτοιες μελέτες με βάση την αιματολογική εξέταση γίνονται σε πολλές χώρες ώστε να διαπιστώνουν οι ερευνητές και οι υγειονομικές αρχές πόσο έχει εξαπλωθεί ο κορωνοϊός στον πληθυσμό. Την άνοιξη στις ΗΠΑ υπήρχε έλλειψη διαγνωστικών τεστ, ένα γεγονός που συνέβαλε στην υποτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Τα συμπεράσματα είναι δύο: από τη μία, εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό και χωρίς να το γνωρίζουν συνέβαλαν στην εξάπλωσή του, από την άλλη, καθώς είχε προσβληθεί περίπου το 5% του πληθυσμού, η χώρα βρισκόταν πολύ μακριά από την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

Οι επόμενες αναλύσεις των CDC εκτιμάται ότι θα δείξουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη Φλόριντα και άλλες περιοχές που δεν αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα την άνοιξη, αλλά από τον Ιούνιο μετατράπηκαν σε εστίες του νέου κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments