Lifestyle

Μπαρ Ραφαέλι: Καταδικάστηκε με βαρύ πρόστιμο και κοινωφελή εργασία λόγω φοροδιαφυγής

Μπαρ Ραφαέλι: Καταδικάστηκε με βαρύ πρόστιμο και κοινωφελή εργασία λόγω φοροδιαφυγής
Μπαρ Ραφαέλι: Μετά την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο.

Ένοχη για φοροδιαφυγή κρίθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το γνωστό και πανέμορφο μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι.

Η Ραφαέλι εισήλθε στο δικαστήριο στο Τελ Αβίβ συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Ράφι, τη μητέρα της και μια ομάδα δικηγόρων. Το 35χρονο μοντέλο και η μητέρα του ομολόγησαν αδικήματα αποφυγής καταβολής φόρων εισοδήματος που έφταναν τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Βαριά «καμπάνα» για μαμά και κόρη

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα που αποκτούν εκτός του Ισραήλ. Όμως οι Αρχές υποψιάζονταν ότι το καλλίγραμμο μοντέλο και η μητέρα της είχαν δημιουργήσει μια εικονική διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Πάντως και οι δύο παραδέχτηκαν την ενοχή τους

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε βαρύ πρόστιμο και σε 9 μήνες κοινωφελή εργασία από δικαστήριο του Τελ Αβίβ ενώ να τονισθεί πως η ίδια δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγει τη φορολόγησή της στο Ισραήλ.

Η υπόθεση «τραβούσε» χρόνια

Μετά την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 638.000 ευρώ). Για διάστημα εννέα μηνών θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Από την άλλη, η Τζίπι Ραφαέλι, η μητέρα της Μπαρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, πρόστιμο 2,5 εκατομμύριων σέκελ (περίπου 638.000 ευρώ) και αναδρομική καταβολή των φόρων της. Πάντως, και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ένοχες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαπραγμάτευσης που αφορούσε στην ποινή τους. Με την καταδίκη τους, κλείνει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η Μπαρ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

Όλο αυτό έβλαψε τη δημόσια εικόνα της

Και μπορεί η υπόθεση να έβλαψε τη δημόσια εικόνα της Μπαρ Ραφαέλι ως άτυπη πρέσβειρα για τη χώρα αλλά παραμένει μια δημοφιλής προσωπικότητα, το πρόσωπο της οποίας εμφανίζεται σε πινακίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, το 2019, το μοντέλο ήταν παρουσιάστρια του μουσικού διαγωνισμού Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments