Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 2: Έως σήμερα τα μεσάνυχτα η υποβολή αιτήσεων

Επιστρεπτέα προκαταβολή 2: Έως σήμερα τα μεσάνυχτα η υποβολή αιτήσεων
Επιστρεπτέα προκαταβολή 2: Το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους αφορά στο πρόγραμμα ευνοϊκής χρηματοδότησης να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους σε αυτό.

Λήγει σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη στον δεύτερο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αποτελεί ευκαιρία για δεκάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις για να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση με ευνοϊκούς όρους.

Το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή ότι η σημερινή είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας, καλεί όσους αφορά στο πρόγραμμα ευνοϊκής χρηματοδότησης να σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους σε αυτό. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ανακοινώθηκε παράταση έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου, η προθεσμία για την οριστικοποίηση της αίτησης χορήγησης της «επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ», με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΓΔΟΥ 170/2020) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2877/Β΄/15-7-2020).

Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν κάνει αίτηση ακόμα

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την αίτησή τους, να το πράξουν εντός της νέας προθεσμίας. Υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι όσες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου του 2020 τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport», πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση έως τις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 88.952 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (πατώντας εδώ), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ.. Όλοι αυτοί μπορούν να λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση από το Δημόσιο με ευνοϊκούς όρους.

Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση;

Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά. Δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

Ο τρίτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει σχεδιαστεί για τον Αύγουστο

«Κλειδί» για να καταστεί το 2021 έτος ισχυρής ανάκαμψης για τη χώρα, είναι η βέλτιστη αξιοποίηση όλων των εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων και εργαλείων, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Ο ίδιος, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στη σημασία εφαρμογής μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, με τη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και, πρωτίστως, ασφαλιστικών εισφορών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τόνισε ότι στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται προβλέπεται η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών που αφορούν στο κανονιστικό πλαίσιο για το επιχειρείν, στη διαχείριση των δημοσίων επενδύσεων, στην αγροτική πολιτική, στην έρευνα και στην καινοτομία. Ο κος Σταϊκούρας έκανε αναφορά και στα μέτρα στήριξης που έλαβε έως τώρα η κυβέρνηση ενώ σημείωσε πως ένας τρίτος κύκλος έχει σχεδιαστεί για τον Αύγουστο. Ο στόχος είναι να δοθούν συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments