Ελλάδα

Μάτι: Δύο χρόνια από την τραγωδία – Το μήνυμα της Ζέτας Δούκα

Μάτι: Δύο χρόνια από την τραγωδία – Το μήνυμα της Ζέτας Δούκα
Μάτι: Μήνυμα για τα δύο χρόνια από τη μεγάλη τραγωδία με την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους έστειλε η Ζέτα Δούκα.

Μήνυμα για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι έστειλε η Ζέτα Δούκα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Πριν δύο ακριβώς χρόνια, στις 23 Ιούλη του 2018 ολόκληρη η χώρα συγκλονίστηκε από την τραγωδία τεραστίων διαστάσεων που διαδραματίστηκε στο Μάτι, με σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες και 102 συνανθρώπους μας να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Τον δικό της φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι θέλησε να αποτίσει δημόσια και η γνωστή ηθοποιός. Η Ζέτα Δούκα δεν ξεχνά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα, τον κόσμο που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του, αλλά και την τραγωδία που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρη μιας και δεν σταματούν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για λάθη και προσπάθειες συγκάλυψης και στέλνει το δικό της οργισμένο μήνυμα.

«Μάτι 23/7/2018…Σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο μια μέρα ΠΕΝΘΟΥΣ για τους 102 συνανθρώπους μας που πέθαναν μαρτυρικά αλλά και μια μέρα ΝΤΡΟΠΗΣ για όσα έγιναν ή δεν έγιναν και κυριως – όσα ειπώθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες, που πρέπει οπωσδήποτε να αποδωθούν! Ας μας γίνει μάθημα και ποτέ να μην επαναληφθεί!» έγραψε χαρακτηριστικά η Ζέτα Δούκα.

View this post on Instagram

Μάτι 23/7/2018…Σήμερα στην Ελλάδα δεν ειναι μόνο μια μέρα ΠΕΝΘΟΥΣ για τους 102 συνανθρώπους μας που πέθαναν μαρτυρικά αλλά και μια μέρα ΝΤΡΟΠΗΣ για όσα έγιναν ή δεν έγιναν και κυριως- όσα ειπώθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες, που πρέπει οπωσδήποτε να αποδωθούν! Ας μας γίνει μάθημα και ποτέ να μην επαναληφθεί! #δενξεχνώ #ματι #δικαιοσύνη

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka) on

Την περασμένη Κυριακή τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για εκείνους που χάθηκαν, ενώ στο τρισάγιο που ακολούθησε στην αργυρά Ακτή, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους συγγενείς των θυμάτων, φώναζαν πως ζητούν δικαίωση για τα θύματα, τονίζοντας πως το «Μάτι δεν είναι καταβόθρα νεκρών».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρευρέθηκε στην τελετή δήλωσε: «Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε. Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους,να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments