Διεθνή

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Καλεί τους ισλαμιστές για κοινή προσευχή

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Καλεί τους ισλαμιστές για κοινή προσευχή
Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στις 17:30 από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και πήγε κατευθείαν στον ναό.

Νέο σόου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αγία Σοφία, μόλις λίγες ώρες πριν την πρώτη λειτουργία της ως τζαμί, προκειμένου να ελέγξει και τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την πρώτη προσευχή που είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, στις 13:00.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στις 17:30 από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και πήγε κατευθείαν στην Αγία Σοφία. Μπήκε από την πίσω πόρτα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις τελευταίες προετοιμασίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ακούγεται είναι ότι μαζί του βρίσκεται και ο ηγέτης των εθνικιστών και εταίρος του στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης των Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε πρώτα μέσα στην Αγία Σοφία και όσο βρισκόταν μέσα στο μνημείο έγινε και δοκιμή της ακουστικής, προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος να δώσει την έγκρισή του (ακόμη) και σε αυτό: Πώς θα ψάλλει, δηλαδή, την Παρασκευή ο ιμάμης την προσευχή. Στη συνέχεια, μαζί με τους ακολούθους του, ο Ερντογάν βγήκε έξω από την Αγία Σοφία και κατευθύνθηκε σε ένα σημείο του μνημείου, από το οποίο άρχισε να ξεκολλά ένα λευκό χαρτί, το οποίο κάλυπτε το νέο όνομα της Αγίας Σοφίας. Κάτω από αυτό το χαρτί, υπήρχε η επιγραφή – γραμμένη στα αγγλικά: Αγία Σοφία, το μεγάλο τζαμί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλαξε και την ταμπέλα από το μνημείο.

Νέο βίντεο για την Αγιά Σοφιά από Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε ένα βίντεο με… αφιέρωση. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι έξι λεπτών, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου».

Δείτε τη νέα εμπρηστική ανάρτηση του Τούρκου προέδρου και το βίντεο με την Αγιά Σοφιά

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ έκανε επίθεση κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που είναι η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Η ανάρτηση του Ομέρ Τσελίκ

«Νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας»

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για τουρκική βαρβαρότητα. Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments