Αθλητισμός

Τζέιμς Γκιστ: Ενδιαφέρεται για τον Αμερικανό η Φενέρμπαχτσε

Τζέιμς Γκιστ: Ενδιαφέρεται για τον Αμερικανό η Φενέρμπαχτσε
Τζέιμς Γκιστ: Φαίνεται πως η τουρκική ομάδα ενδιαφέρεται για τον πρώην «πράσινο» καλαθοσφαιριστή.

Δημοσίευμα θέλει τη Φενέρμπαχτσε να ενδιαφέρεται για τον Αμερικάνο επαγγελματία καλαθοσφαιριστή Τζέιμς Γκιστ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τουρκίας, η ομάδα αυτή… κοιτάζει τον πρώην «πράσινο» αθλητή τον οποίο θέλει να αποκτήσει, την ώρα που Ιγκόρ Κοκόσκοφ κάθεται πλέον στον πάγκο του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το trifilara, ο 33χρονος φέτος αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα με τον οποίο είχε κατά μέσο όρο 11,1 πόντους και 4,2 ριμπάουντ στην Αδριατική λίγκα.

Η καριέρα του Τζέιμς Γκιστ μέχρι σήμερα

Από την άλλη, στη Euroleagueμέτρησε αντίστοιχα 7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ενώ στον παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στην Φενέρ, ενώ περάσει και από  Αντζελίκο Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ουνικάχα Μάλαγα και Παναθηναϊκό.

Ο Τζέιμς Γκιστ, που γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1986, είναι Αμερικάνος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής me ύψος 2,06 μέτρα και βάρος 107 κιλά, αγωνιζόμενος στη θέση του πάουερ φόργουορντ και ενίοτε του σέντερ για τον Ερυθρό Αστέρα. Την περίοδο 2012 – 2019 αγωνίστηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού με το νούμερο 14, κατέκτησε έντεκα τίτλους και έγινε ο δεύτερος μακροβιότερος ξένος παίκτης της ομάδας. Φημίζεται κυρίως για την ενέργειά και τα καρφώματα του, που θυμίζουν ΝΒΑ αλλά και τις αμυντικές του ικανότητες. Όλα τα παραπάνω τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ στην Ευρωλίγκα.

Τον Μάιο του 2015, λίγο πριν τους τελικούς της Α1, βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ για χρήση ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή αποκλεισμού 8 μηνών. Στη συνέχεια, μετά από έφεσή του, η ποινή μειώθηκε σε 6 μήνες με αποτέλεσμα να προλάβει αγωνιστικά την έναρξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2015 – 2016. Αν και στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010 – 2020 στην Ευρωλίγκα, δεν κατάφερε να μπει εν τέλει στην πολυπόθητη δεκάδα. Ωστόσο ο Τζέιμς Γκιστ, βρέθηκε στην κορυφή στις φάσεις της δεκαετίας (2010 – 2020), με τάπες που οι παίκτες κόλλησαν την μπάλα στο ταμπλό. Επίσης ήταν στην πέμπτη θέση με τα καλύτερα καρφώματα σε φάση πικ εν ρολ και είχε διπλή παρουσία, στην εικοστή και την πέμπτη θέση, στα καρφώματα ως προς τον αιφνιδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments