Ελλάδα

Φωτιά Ηλεία: Κι άλλο μέτωπο στην περιοχή – Στον Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας

Φωτιά Ηλεία: Κι άλλο μέτωπο στην περιοχή – Στον Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας
Φωτιά Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Λάλας της Αρχαίας Ολυμπίας. Φωτιές

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού φωτιά έχει ξεσπάσει στον Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε δασική έκταση, ενώ έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου και 2 Ε/Π.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Λίγο νωρίτερα από τις 5 το απόγευμα,νέα εστία φωτιάς υπήρχε στην περιοχή Ζαχαραίικα Αντρωνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού σάιτ patrisnews.gr, συναγερμός υπάρχει για το νέο πύρινο μέτωπο στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, αυτή τη φορά στα Ζαχαραίικα Αντρωνίου, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, η φωτιά, η οποία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων παίρνει διαστάσεις, καίει πλαγιά με πουρνάρια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει έντεκα οχήματα της Π.Υ. και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ έχει ζητηθεί συνεισφορά εναέριων μέσων, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε αρκετά δύσβατη και δυσπρόσιτη τοποθεσία, στην οποία δύσκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούσαν όλη την νύχτα στο πύρινο μέτωπο από το Γραμματικό Λαντζοΐου μέχρι τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Σύμμαχος τους, οι χαμηλής έντασης άνεμοι που έπνεαν μέχρι και τα ξημερώματα στην περιοχή. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε θλιβερές εικόνες, καθώς σύμφωνα με το patrisnews.gr έχουν καεί τεράστιες δασικές εκτάσεις σε μήκος μεγαλύτερο των 10 χιλιομέτρων.

Στην σύλληψη ενός ατόμου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Γραμματικό της Ηλείας, προχώρησαν, έπειτα από έρευνες που έκαναν, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Στο συγκεκριμένο άτομο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments