Ελλάδα

Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: ΕΚΠΑ για Καλέμη – «Δεν είναι μέλος ΔΕΠ, απαράδεκτη η ανάρτηση»

Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: ΕΚΠΑ για Καλέμη – «Δεν είναι μέλος ΔΕΠ, απαράδεκτη η ανάρτηση»
Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: Το ΕΚΠΑ με ανάρτησή του επισημαίνει ότι ο Κ. Καλέμης, ο ρατσιστής -πρώην πλέον- σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, δεν είναι μέλος ΔΕΠ.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ανάρτησή του στα social media, διευκρινίζει ότι ο Κωνσταντίνος Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ιδρύματος, ενω αναφέρει πως η ανάρτησή του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Δείτε την ανάρτηση

«Διευκρινιστικά, ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, όπως εσφαλμένα φέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά το ΕΚΠΑ για το ρατσιστικό παραλήρημα του συγκεκριμένου απέναντι στον «Greek Freak».

Ο συγκεκριμένος αποπέμφθηκε από το υπουργείο Παιδείας μόλις έγιναν γνωστές οι ρατσιστικές αναρτήσεις του. «Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως έγραψε στο Twitter η κ. Κεραμέως: «Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές».

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι αναρτήσεις του Καλέμη ή του Κυριάκου Βελόπουλου που τον… ζήλεψε, ούτε καν άγγιξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Άλλωστε, ο Έλληνας super star ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση του NBA και πριν είχε να χαρεί λόγω του ερχομού του γιου του, μαζί με την σύντροφό του Μάιρα.

O Giannis στον λογαριασμό του στο Twitter τόνισε ότι δεν έχασε το χαμόγελό του. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Χρησιμοποίησε το χαμόγελό σου για να αλλάξεις τον κόσμο. Μην αφήσεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments