Διεθνή

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Θα μπαίνουν σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία

Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: Θα μπαίνουν σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία
Κορωνοϊός Ηνωμένο Βασίλειο: "Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες", αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας.

Ο φονικός ιός φαίνεται να εισέρχεται σε μια δεύτερη φάση σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Δεν είναι λίγες οι χώρες, κυρίως όσες προέβησαν σε άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί προς αναχαίτιση της διασποράς του ιού, που παρατηρούν αύξηση στα νέα κρούσματα. Για το λόγο αυτό και για την προστασία όλων των πολιτών, όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία από χθες τα μεσάνυχτα Σαββάτου 25 Ιουλίου, θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σκωτίας.

“Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες”, αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση. “Η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία“, προστίθεται.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου, η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία,  το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την πανδημία COVID-19, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας εκτιμά πως το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει ήδη φτάσει στη Γερμανία

«Το δεύτερο κύμα είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει κάθε μέρα. Έχουμε καθημερινά νέες εστίες κρουσμάτων, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά πολύ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Κρέτσμερ στη «Rheinische Post» και επισημαίνει ότι «το βασικό μέλημα τώρα είναι κάθε μέρα να σπάμε εκ νέου αυτό το κύμα. Και αυτό γίνεται τώρα απίστευτα καλά, διότι με το ομοσπονδιακό σύστημα η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ακριβέστερα, με στοχευμένες δράσεις, από τα κράτη που διοικούνται με μια κεντρική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με ό,τι εκτιμά ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός, ο οποίος κάνει λόγο για την πρώτη γενική κρίση μετά την επανένωση της χώρας, η οποία πλήττει όλα τα κρατίδια, «ο κορωνοϊός είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αυτή η χώρα μεγαλώνει όλη μαζί». Η σημαντική πάντως αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανησυχεί και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», εκπρόσωπος του οποίου προειδοποίησε με δήλωσή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «θα πρέπει να αποτραπεί οπωσδήποτε μια όξυνση της κατάστασης». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο επιδημιολογικός δείκτης R0 βρίσκεται στο 1,16.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments