Άποψη

Εβδομάδα ανασχηματισμού

Εβδομάδα ανασχηματισμού
Ο Γιάννης Αντύπας από το νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εξηγεί γιατί η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδανική να γίνει.

Είτε γίνει, είτε δε γίνει, η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδανική για ανασχηματισμό. Η κυβέρνηση πέρασε τα πρώτα της γενέθλια, οι υπουργοί έχουν κλείσει χρόνο στις καρέκλες τους, ο πρωθυπουργός δοκιμάστηκε σε κρίσεις και σε θέματα διαχείρισης και κέρδισε σε κύρος και ισχύ, οπότε είναι στην καλύτερή του φάση. Αντίθετα, η αντιπολίτευση είναι ζαλισμένη. Από τη μία ο Παπαγγελόπουλος και ο Παππάς, από την άλλη το Μάτι, η ουσία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να δυσκολεύεται. Παραμένει, βέβαια, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του χώρου του. Αλλά αν θέλει να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να εύχεται κάτι παραπάνω από το στραβοπατήσει ο αντίπαλός του. Όπως βλέπω διάφορα στελέχη της Κουμουνδούρου στα κοινωνικά δίκτυα να δείχνουν… ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έξαρση του κορωνοϊού.

Ας επανέλθουμε, όμως, στον πρωθυπουργό.

Οι συνεργάτες του έχουν από τα τέλη Ιουνίου ολοκληρώσει την βαθμολόγηση υπουργών και υφυπουργών. Ξέρουν με ακρίβεια ποιοι πέτυχαν και ποιοι δεν δικαιολόγησαν την επιλογή τους από το κυβερνητικό σχήμα πριν από έναν χρόνο. Ξέρουν επίσης ποιοι έδειξαν ομαδικότητα και ποιοι προτίμησαν να δουλεύουν κυρίως για την δική τους προβολή. Ξέρουν ποιοι προσέθεσαν πόντους στην κυβέρνηση και ποιοι αξιοποίησαν το υπουργικό κοστούμι απλά και μόνο για να δείχνουν… ψηλότεροι οι ίδιοι. Αντίστοιχες… πληροφορίες βεβαίως διαθέτει και ο Αλέξης Τσίπρας. Ξέρει ποιοι έκαναν παιχνίδια με επιχειρήσεις και ΜΜΕ και προφανώς γνωρίζει αν εκτελούσαν εντολές του. Ξέρει ποιοι έκαναν παιχνίδια εξουσίας με την Δικαιοσύνη. Ποιοι τον συμβούλεψαν να κάνει ότι δεν βλέπει τους νεκρούς στο Μάτι. Οπότε και αυτός μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του.

Αλλά, η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι ιδανική μόνο για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να φύγει για διακοπές έχοντας ορκίσει το νέο σχήμα. Για να φρεσκάρει την ομάδα και όλοι να είναι έτοιμοι να αποδώσουν τα μέγιστα από τον Σεπτέμβριο που η χώρα θα βρεθεί στα βαθιά. Η εβδομάδα δεν προσφέρεται για ανασχηματισμό στην αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει το Φθινόπωρο. Να συγκαλέσει κομματικές διαδικασίες και να ανακοινώσει στους συντρόφους του τις αποφάσεις του. Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω. Αν δεν το κάνει μπορεί τα βαρίδια να τον κρατήσουν στο παρελθόν. Απ’ όπου θα ελπίζει σε μία ατυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι προβλέπω; Ότι θα γίνει και ανασχηματισμός και ανασυγκρότηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Αυτό που δε μπορώ να προβλέψω είναι το πόσο τολμηροί θα είναι οι δύο πρωταγωνιστές. Αν θα πάνε σε συμβατικές λύσεις ή αν θα αξιοποιήσουν την (κοινή) ευκαιρία που έχουν να γυρίσει σελίδα η χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments