Άποψη

Οι πτήσεις του πρωθυπουργού θάφτηκαν κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ της διαφήμισης

Οι πτήσεις του πρωθυπουργού θάφτηκαν κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ της διαφήμισης
Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει με αφορμή τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο, θέμα για το οποίο έκανε ερώτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «θάφτηκε» από πολλά ΜΜΕ. Αφού επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πως το πρωθυπουργικό ζεύγος μετέβη από την Πάρο στην Αντίπαρο, τονίζει ότι «Δεν θα έπρεπε να είναι καν θέμα το πώς μετακινήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο τρία χρόνια ο ίδιος έκανε αντιπολίτευση στον προκάτοχό του με παρόμοια ευτελή θέματα».

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του για να μετακινηθεί από την Αθήνα στην Πάρο και στην Αντίπαρο και από εκεί στην Επίδαυρο.

Στο ρεπορτάζ από τα δύο site το Documento και από το Militaire, βασίστηκε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και το επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών. “Η Πολιτεία θέτει στην διάθεση του πρωθυπουργού τα μέσα προκειμένου να μετακινείται στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε περαιτέρω ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του πήραν το αεροσκάφος της γραμμής από την Αθήνα για για την Πάρο. Το πώς μετέβησαν από την Πάρο στην Αντίπαρο το άφησε αδιευκρίνιστο.

Στην Αντίπαρο πάντως το πρωθυπουργικό ζεύγος συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον γνωστό ηθοποιό Τομ Χανκς και την σύζυγό του για να του παραδώσει ιδιοχείρως το ελληνικό του διαβατήριο.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο από την Αντίπαρο όπου διανυκτέρευσε μετακινήθηκε προς την Επίδαυρο, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο. Η εκεί παρουσία του δείχνει και τη σημασία που οφείλουν να δίνουν οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σπουδαιότητα που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους”.

Τώρα γιατί το να παραδώσει το διαβατήριο στον Τομ Χανκς και να παρακολουθήσει αρχαίο θέατρο είναι μέσα στα καθήκοντα του πρωθυπουργού είναι ένα ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση όπως μετέβη στην Πάρο με αεροσκάφος της γραμμής θα μπορούσε και να επιστρέψει, και από εκεί να μεταβεί στην Επίδαυρο με το θωρακισμένο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο. Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε χρονοβόρο. Είναι ακριβώς όπως το περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: “…Εκείνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών”. Ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί είναι δείγμα ήθους και ύφους της εξουσίας.

Δεν θα έπρεπε να είναι καν θέμα το πώς μετακινήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο τρία χρόνια ο ίδιος έκανε αντιπολίτευση στον προκάτοχό του με παρόμοια ευτελή θέματα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τέτοια θέματα και με το μακεδονικό κέρδισε τις εκλογές. Φυσικά τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης αναδείκνυαν σε μείζον θέμα κάθε μετακίνηση ή Σαββατοκύριακο του Τσίπρα. Τώρα η είδηση για το τουριστικό Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού και τις μετακινήσεις του με στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω κρίσης στο Αιγαίο είχε θαφτεί… Προφανώς κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας “μένουμε σπίτι”, που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο “μένουμε σιωπηλοί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments