Αθλητισμός

Φερέιρα: Αλλαγή τιμ για ενίσχυση του Πορτογάλου τεχνικού

Φερέιρα: Αλλαγή τιμ για ενίσχυση του Πορτογάλου τεχνικού
Φερέιρα: Εισήγηση στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε αλλαγές του τεχνικού τιμ που πλαισιώνει τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς έτσι θα μπορέσει να παρουσιάσει καλύτερο έργο στην επόμενη σεζόν.

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το μέλλον του Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. Την οριστική απάντηση θα δώσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις από τους ανθρώπους της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕφΣυν, μία τελευταία πρόταση που καλείται να επεξεργαστεί ο πρόεδρος του δικέφαλου του βορά είναι να ενισχύσει το τεχνικό τιμ που πλαισιώνει τον Πορτογάλο προπονητή, καθώς όπως λένε αυτοί που θέλουν τον Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, η ομάδα ήταν αγύμναστη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην χώρα του και με βάση τον προγραμματισμό που έκανε με τους ανθρώπους της ομάδας, θα επιστρέψει στις 29 του μήνα και μία μέρα μετά θα αρχίσει την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, έχοντας νέο προπονητή τερματοφυλάκων στο πλευρό του, τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, και νέο γυμναστή γνώριμο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τον Δημήτρη Δανιηλίδη, που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στον σύλλογο, καθώς ένα από τα πορίσματα της περιόδου που έκλεισε ήταν ότι η ομάδα δεν ήταν καλά γυμνασμένη.

Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται στην εισήγηση που έγινε προς τον Ιβάν Σαββίδη ότι ο προπονητής μπορεί να παρουσιάσει καλύτερο έργο, αν πλαισιωθεί από άλλο τιμ συνεργατών – και προσθέστε σ’ αυτό και την αλλαγή στο ιατρικό τιμ.

Μπορεί, όμως, να αισθάνεται σίγουρος ο Πορτογάλος τεχνικός στον πάγκο του Δικεφάλου; Αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί στο συμπέρασμα «αν δεν υπήρχε το μεγάλο συμβόλαιο (η αποχώρησή του κοστολογείται κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ) να τον προστατεύει, θα είχε ήδη φύγει από τον ΠΑΟΚ», τότε αντιλαμβάνεται ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Παρεμπιπτόντως, δεν ισχύει και μια φημολογία πως, αν ο ΠΑΟΚ τον αποδεσμεύσει και πληρώσει αποζημίωση, δεν μπορεί να δουλέψει σε καμία ομάδα μέχρι το τέλος της τριετίας που όριζε το συμβόλαιο. Ο όρος αυτός ισχύει μόνο για άλλες ελληνικές ομάδες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Το μέλλον του Φερέιρα θα κριθεί από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου του βορρά» έχει δεχθεί και άκρως αρνητικές εισηγήσεις για τον 41χρονο τεχνικό.

Τι του καταλογίζεται

-Ξεχαρβάλωσε το σούπερ αποτελεσματικό αμυντικό πλάνο της ομάδας (23 γκολ παθητικό σε 26 ματς φέτος στην κανονική διάρκεια, 14 σε 30 πέρυσι).

-Έχασε τα αποδυτήρια και ειδικά παίκτες-βαριά χαρτιά της ομάδας (Βιεϊρίνια, Μάτος).

-Δεν έπεισε ότι είναι καλός κόουτς, αφού οι αλλαγές του ήταν μονίμως πρώτο θέμα συζήτησης.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι δεν πέτυχε και κανέναν από τους βασικούς στόχους της ομάδας (πρωτάθλημα, Κύπελλο και πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης), αλλά εκεί είναι που μπαίνει και το μεγάλο άλλοθι: δεν στηρίχθηκε με μεταγραφές, αφού ουσιαστικά δεν έφερε κανέναν παίκτη της επιλογής του.

Ο Ολαφ Ρέμπε –είναι αλήθεια– ήρθε στον ΠΑΟΚ έχοντας έτοιμη εισήγηση για νέο προπονητή (κάποιες πληροφορίες μιλούν για Πολωνό), αλλά το τελευταίο διάστημα μιλά συνεχώς με τον Φερέιρα και, όπως λέει ο Πορτογάλος, συζητούν για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Ιβάν Σαββίδη και στο αν αισθάνεται ότι υποθηκεύεται η νέα σεζόν. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα αποφασίσει να επιβαρύνει κι άλλο το υπό επιτήρηση μπάτζετ του ΠΑΟΚ με μια παχυλή αποζημίωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments