Ελλάδα

Φωτιά Ιερά Μονή Αρετίου: Σε ύφεση η φωτιά μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής

Φωτιά Ιερά Μονή Αρετίου: Σε ύφεση η φωτιά μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής
Φωτιά Ιερά Μονή Αρετίου: Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Λασίθι, όμως, στην περιοχή θα συνεχίσουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λασίθι. Η Πυροσβεστική κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις και φαίνεται ότι κατάφερε να ελέγξει την πυρκαγιά. 60 πυροσβέστες με 22 οχήματα επιχειρούν στη θέση Καρύδι του νομού Λασιθίου, ενώ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρούς ανέμους και με το δύσβατο της περιοχής.

Νωρίς το βράδυ κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, όπως αναφέρει το neakriti.gr. Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, αλλά ούτε και η Ιερά Μονή Αρετίου, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών. Να σημειωθεί ότι στο σημείο αρχικά έσπευσαν είκοσι πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, ωστόσο στη συνέχεια χρειάστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων για τον έλεγχό της.

Έτσι εξήντα πυροσβέστες με 22 υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στο σημείο, ενώ και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων στα δύσβατα σημεία, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Ειδικότερα, από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού σε διάφορα σημεία του πύρινου μετώπου. Πολύτιμη ωστόσο και η συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και η συνδρομή εθελοντών.

Δείτε την ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική: «από τις 19:00 στις 26-07-2020 έως τις 19:00 στις 27-07-2020, εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 586 πυροσβέστες, 220 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα (4) Α/Φ και δύο (2) Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

  • Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.
  • Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Καρύδι της Δ/Ε Νεάπολης, Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 22 οχήματα, δύο (2) ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο (2) Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
  • Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments