Αθλητισμός

Ολυμπιακός Basket League: Οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται πιέσεις να παίξουν στην Α1

Ολυμπιακός Basket League: Οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται πιέσεις να παίξουν στην Α1
Ολυμπιακός Basket League: Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται πιέσεις να παίξουν στην Α1 και να κάνουν τη μεγάλη επιστροφή μετά από έναν χρόνο απουσίας τους.

Ο Ολυμπιακός δέχεται πιέσεις να παίξει στην Α1 και να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μετά από έναν χρόνο απουσίας του. Το θέμα παρουσιάζει η εφημερίδα «Φως των Σπορ» και, μάλιστα, συσχετίζει την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» με τις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του «Φωτός»: «Oι ερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου. Στη μάχη για την προεδρία της Ομοσπονδίας έχουν ήδη μπει οι Παναγιώτης Φασούλας (έχει μεγάλη στήριξη από παλαίμαχους αθλητές και όχι μόνο), Βαγγέλης Λιόλιος (φημολογείται πως είναι στο πλευρό του ο Λευτέρης Αυγενάκης), Τάσος Δελημπαλταδάκης (ο πολύπειρος ατζέντης που έκανε πρόταση για ντραφτ στο ελληνικό πρωτάθλημα), αλλά και ο Γιάννης Σγουρός.

Υπήρχε έντονη φημολογία, αλλά και σιγουριά, πως θα κατέβαινε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ή τουλάχιστον άνθρωπος της εμπιστοσύνης και της επιρροής του. Τελικά, όμως, ο επί σειρά ετών παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ έχει πάρει την απόφαση να μη συνεχίσει! Ναι, δεν θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα, δεν πρόκειται να καταφύγει σε οποιαδήποτε κίνηση για το όριο ηλικίας, δείχνοντας σεβασμό στον νέο αθλητικό νόμο.

Το γεγονός, λοιπόν, πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα αποχωρήσει από την ΕΟΚ, έχει κάνει αρκετούς ανθρώπους στον ΕΣΑΚΕ να πλησιάσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού μιλώντας τους περί της επιστροφής τους στην Α1…».

Αυτά αναφέρει η γνωστή εφημερίδα, ανοίγοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο θέμα της απουσίας του Ολυμπιακού από την Basket League. Μέχρι στιγμής, βέβαια, όλα αυτά είναι σενάρια, καθώς ο επίσημος Ολυμπιακός δεν έχει τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του onsports.gr, έχουν γίνει συζητήσεις σε πρόσφατα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ για να ξεκινήσει και στην Ελλάδα να διοργανώνεται Super Cup. Άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχο θεσμό είναι η Ισπανία, η Ιταλία, και η Γερμανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό Super Cup θα διεξαχθεί το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πάτρας. Οι πρώτες συζητήσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν γίνει σε πρόσφατα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ, όμως στη γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν το πλάνο διεξαγωγής των αγώνων, συζητώντας παράλληλα και την καλύτερη δυνατή προώθηση του θεσμού στα Μέσα Ενημέρωσης. Άλλωστε, με τη συμμετοχή των ομάδων που αναφέραμε μια τέτοια διοργάνωση θα έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνει το Onsports που αναδεικνύει το θέμα, αναμφίβολα, πρόκειται για μια επιπλέον διοργάνωση την οποία θέλουν να καθιερώσουν οι ομάδες και να της προσδώσουν την ανάλογη αίγλη, όπως συμβαίνει και στην Ισπανία, την Ιταλία και την Γερμανία, όπου υπάρχει ο αντίστοιχος θεσμός του Super Copa.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments