Κόσμος

Ρουμανία κορωνοϊός: Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Ρουμανία κορωνοϊός: Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού
Ρουμανία κορωνοϊός: Την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν καταγραφές καθημερινά περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα.
Ρουμανία κορωνοϊός: Την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν καταγραφές καθημερινά περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα.

Σκοπός της κυβέρνησης της Ρουμανίας είναι ο άμεσος περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και για αυτό κρίνει απαραίτητο να υιοθετήσει νέα μέτρα.

Μερικοί από αυτούς του νέους κανόνες, θα αφορούν στη λειτουργία με μειωμένο ωράριο των μπαρ και των εστιατορίων καθώς και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι.

Τι αποφάσισε η επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης;

Η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης τόνισε αργά την Τρίτη 28 Ιουλίου, ότι θα ζητήσει από τις Αρχές να εγκρίνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους κάποιες ώρες της ημέρας και σε κάποια σημεία όπου ενδέχεται να υπάρξει συνωστισμός, αλλά και τον περιορισμό του ωραρίου των μπαρ, τα οποία προβλέπεται πλέον να κλείνουν στις έντεκα το βράδυ.

Πάντως, η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες και τους εσωτερικούς χώρους, όμως σύμφωνα με αξιωματούχους, οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με το μέτρο. Η επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης αναμένεται επίσης να ζητήσει την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τουριστικά θέρετρα στη Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου εκτίμησε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει μείωση μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, εφόσον γίνουν σεβαστά τα νέα μέτρα.

Η βαλκανική χώρα παρέτεινε την κατάσταση συναγερμού στην οποία βρίσκεται ως τα μέσα Αυγούστου και οι τοπικές Αρχές έχουν θέσει μικρές πόλεις και χωριά σε καραντίνα. Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρουμανία καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα να έχει φτάσει τις 47.053 από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν η επιδημία ξεκίνησε.

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα;

Νομοθετικό κενό που επέτρεπε σε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό να φεύγουν από τα νοσοκομεία ή να αρνούνται να λάβουν θεραπεία, κάτι που συνέβαινε σχεδόν όλο τον Ιούλιο, ευθύνεται εν μέρει για τη μεγάλη άνοδο των νέων κρουσμάτων. Για αυτό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο αντιμετώπισε το κενό αυτό.

Ακόμη ένας λόγος για την άνοδο των κρουσμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, είναι η ελλιπής τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης αλλά και η μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση ενός άνδρα που ταξίδεψε στη Μαύρη Θάλασσα παρά το γεγονός ότι ζούσε σε χωριό που είχε τεθεί σε καραντίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments