Ελλάδα

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: «Παίζει» η επιβολή πλαφόν στον αριθμό πελατών στα κέντρα διασκέδασης

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: «Παίζει» η επιβολή πλαφόν στον αριθμό πελατών στα κέντρα διασκέδασης
Μαγιορκίνης κορωνοϊός: Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ανέφερε ότι υπάρχει η περίπτωση να μπει πλαφόν στον αριθμό πελατών στα κέντρα διασκέδασης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μετά τη σημερινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στην πιθανότητα να επιβληθεί πλαφόν στον αριθμό των πελατών στα κέντρα διασκέδασης, μετά τις εικόνες συνωστισμού που έχουν παρατηρηθεί.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, κατεγράφησαν 65 νέα κρούσματα Covid-19, 34 εκ των οποίων είναι εισαγόμενα. Έτσι, πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 4.401, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Ο κ. Μαγιορκίνης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην πιθανότητα να επιβληθεί πλαφόν στον μέγιστο αριθμό πελατών σε κέντρα διασκέδασης, σε περίπτωση που η κατάσταση εξελιχθεί ανησυχητικά.

«Εάν δούμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες θα μπορούσαμε να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε επιχειρήσεις, ή και μειώσεις πυκνότητας σε κάποιους χώρους διασκέδασης. Το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων έχουμε δει σε χώρες να έχει αποτελεσματικότητα, όμως είναι νωρίς ακόμα, έχουμε περιθώριο ακόμα με ελέγχους», είπε και συνέστησε ψυχραιμία.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν χθες και σήμερα, δηλαδή γενίκευση της μάσκας. Να διατηρήσουμε τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα, να μην επιταχύνουμε την αντίδραση. Θα πρέπει να αυξήσουμε τους ελέγχους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως στα κέντρα διασκέδασης».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις συστάσεις του ΠΟΥ προς τους νέους να είναι πιο προσεκτικοί καθώς δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Υπάρχει το φαινόμενο οι νέοι να μεταδίδουν μεταξύ τους γιατί έχουν την αίσθηση της ασφάλειας ένας νέος έχει πιθανότητα 10 έως 100 φόρες μικρότερη να πεθάνει αλλά όχι μηδενική».

Σε σχέση με τα κρούσματα νεαρής ηλικίας στη χώρα μας σημείωσε πως η «έκταση είναι ακόμη μικρή», αλλά προειδοποίησε πως «αν συνεχιστεί σε αυτή την κατάσταση με γεγονότα υπερμετάδοσης σε μπαράκια κέντρα διασκέδασης, κάποιοι από αυτούς όχι πολλοί, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα». Ο καθηγητής έκτίμησε ότι τα σημερινά κρούσματα έχουν μειωθεί σε σχέση με χθες, αν συνυπολογιστεί το ότι τα «34 δεν συνδέονται με μετάδοση εντός της Ελλάδας». Όπως ανέφερε, ακόμη, «ο αριθμός στις ΜΕΘ είναι εξαιρετικά χαμηλός, ο χαμηλότερο νομίζω που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά όχι σε εφησυχασμό».

Τέλος, ανέφερε πως η κατάσταση στα αστικά κέντρα είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική, αλλά τόνισε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και δεν είναι «ορφανά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments