Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 30 Ιουλίου: 65 νέα κρούσματα – 4.401 συνολικά – 203 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 30 Ιουλίου: 65 νέα κρούσματα – 4.401 συνολικά –  203 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 30 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξήθηκαν στα 65.

Μετά την χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό ο αριθμός στη χώρα μας σήμερα είναι σοκαριστικός κάνοντας τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά. Συγκεκριμένα μέσα σε μια μέρα εντοπίστηκαν 65 νέα κρούσματα, ενώ δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, για σήμερα 30 Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 65 νέα κρούσματα με τα 17 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους 4401 όπως φαίνεται και στο infographic που ακολουθεί.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προσπαθούν να συμβουλέψουν για το γενικότερο καλό.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Υποστήριξε πως οι νέοι θα μεταδώσουν πολύ πιο γρήγορα τον ιό ανάμεσά τους και τόνισε ότι «καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα».

Αναφέρθηκε, δε, και στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και τις Δυτικές περιοχές. «Σε όλα τα μέρη του κόσμου παρατηρείτε ότι ο κορωνοϊός πλήττει μειονότητες και χαμηλότερες κοινωνοοικονομικές τάξεις. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχουμε υγειονομική κάλυψε σε όλους. Όμως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα και έχει να διαλέξει τα προς το ζην ή τη μάσκα θα διαλέξει το πρώτο, ενώ απαιτείται σίγουρα η παρουσία του στη δουλειά. Θα θυσιάσει κάποιος την προσωπική του υγεία για να επιβιώσει».

«Η μάσκα πρέπει να γίνει μόδα στη νεολαία» , σημείωσε η κα Λινού και συνέχισε λέγοντας το εξής: «Θα είμαι πιο ήσυχη όταν πειστούν οι νέοι να φορούν μάσκα. Επίσης, καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα», ενώ δήλωσε ότι είναι θέμα κουλτούρας για τους νέους να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments