Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση του Οργανισμού στους νέους

ΠΟΥ κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση του Οργανισμού στους νέους
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωσή του, σε δραματικό τόνο, τονίζει ότι οι νέοι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποτιμούν τον κορωνοϊό.

Σε δραματικό τόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί τους νέους να μην υποτιμούν την πανδημία του κορωνοϊού και να τηρούν τα μέτρα γιατί και οι ίδιοι: «οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό». Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε τους νέους πως «δεν είναι άτρωτοι» απέναντι στην ασθένεια Covid-19 και πρέπει να τηρούν τις ίδιες προφυλάξεις με τον υπόλοιπο πληθυσμό για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι γύρω τους.

«Το είπαμε και το ξαναλέμε: οι νέοι μπορεί να μολυνθούν, οι νέοι μπορεί να πεθάνουν, οι νέοι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, για να προσθέσει: «Φαίνεται ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν προφυλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο».

Τα κέντρα διασκέδασης, κυρίως τα night clubs, είναι παράγοντες που ενισχύουν τη μετάδοση του ιού, τόνισε από την πλευρά της η Μαρία Βαν Κέρκχοβ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ. Τέντρος επέμεινε ότι οι νέοι θα έπρεπε να είναι «στην πρωτοπορία της αλλαγής» συμπεριφοράς που επιτάσσει η πανδημία: να τηρούν τις αποστάσεις, να πλένουν τα χέρια, να φορούν μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού. Κατά κύριο λόγο, σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί εστίες του νέου κορωνοϊού σε περιοχές όπου οι νέοι, κάνοντας διακοπές, συχνάζουν σε μπαρ ή οργανώνουν υπαίθρια πάρτι σε παραλίες. Στον Καναδά, οι νέοι κάτω των 39 ετών αποτελούν πλέον την πλειονότητα των κρουσμάτων.

Μεγάλη ανησυχία και στην Ελλάδα με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχία προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Ελλάδα καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 65 στη χώρα. Από τα 65, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 17 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. 16 από τα 17 που προσήλθαν αυτοβούλως, έχουν σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Μερμαμπού» (το οποίο είναι ελληνικών συμφερόντων και ταξιδεύει με σημαία Μάλτας) που είναι αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Αναλυτικά, πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

  • δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
  • έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments