Διεθνή

Τραγωδία Ινδία: Ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν

Τραγωδία Ινδία: Ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ και πέθαναν
Τραγωδία Ινδία: Μια είδηση που σοκάρει έρχεται από την Ινδία. Εννιά άνθρωποι πέθαναν αφού ήπιαν απολυμαντικό επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ.

Είναι μια από τις ειδήσεις που δύσκολα τις πιστεύει κανείς. Εννιά άνθρωποι στην Ινδία πέθαναν μετά από κατανάλωση απολυμαντικού τζελ. Γιατί πήραν μια τέτοια απόφαση; Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό οι εννιά άτυχοι Ινδοί δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αλκοόλ λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού.

Η τραγωδία συνέβη στην νοτιοανατολική Ινδία στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. Οι 9 άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους αφού κατανάλωσαν «μεγάλη ποσότητα» απολυμαντικού για τα χέρια, ανακατεμένο με νερό ή με σόδα. Μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Ο λόγος για τον οποίο στράφηκαν στο αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα ως «υποκατάστατο» είναι ότι η πόλη τους έχει τεθεί σε καραντίνα και έτσι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ποτά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, αφού καταναλώνουν νοθευμένο αλκοόλ. Οι λαθρέμποροι συχνά προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη – ένα τοξικό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιψυκτικό ή ως καύσιμο – ώστε να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ. Μέχρι σήμερα, από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν πεθάνει περισσότεροι από 35.740 άνθρωποι στην Ινδία.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα στοιχεία, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 673.909 θανάτους παγκοσμίως από την στιγμή που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση της ασθένειας στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2019.

Περισσότερα από 17.352.910 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωσθεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, 9.992.800 από τα οποία θεωρούνται σήμερα ιαθέντα. Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν είναι παρά ένα μικρό τμήμα του πραγματικού αριθμού.

Η Ινδία στις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς

Κατά τη χθεσινή ημέρα (Πέμπτη 30 Ιουλίου), καταγράφηκαν 6.459 νέοι θάνατοι και 290.986 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Οι χώρες που έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θανάτων στους τελευταίους απολογισμούς τους είναι οι ΗΠΑ με 1.379 νεκρούς, η Βραζιλία (1.129) και η Ινδία (779).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, με 152.070 θανάτους και 4.495.224 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τουλάχιστον 1.414.155 άτομα έχουν χαρακτηρισθεί ιαθέντα. Μετά τις ΗΠΑ, η πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 91.263 νεκρούς επί 2.610.102 κρουσμάτων, το Μεξικό με 46.000 επί 416.179 κρουσμάτων, το Ηνωμένο Βασίλειο με 45.999 νεκρούς επί 302.301 κρουσμάτων και η Ινδία με 35.747 επί 1.638.870 κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments