Πολιτική

Δημήτρης Κράνης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

Δημήτρης Κράνης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης
Δημήτρης Κράνης: Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Την παραίτηση του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κράνης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης έχει στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε αυτή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κράνης έχει επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν σε έντονο ύφος ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, βρίσκεται ήδη σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει ο ανασχηματισμός άμεσα, τις επόμενες ημέρες. Αυτό αυτόματα μεταφέρει τις όποιες εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν από τις 15 Αυγούστου και μετά.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κράνη

Υπηρετεί στον δικαστικό τομέα για πάνω από 40 χρόνια. Άρχισε τη δικαστική του καριέρα στο πρωτοδικείο Πειραιώς (1978-1979), για να προβιβασθεί ως πρωτόδικος το 1979 στη Χαλκιδική. Προήχθη στο βαθμό του Εφέτη στο εφετείο Αθηνών το 1998 και το 2010 έγινε μέλος του Αρείου Πάγου. Διετέλεσε Διευθυντής της Σχολής Δικαστών με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Το 2017, μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, προτάθηκε πρώτος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου, ωστόσο το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε για την θέση τον Βασίλειο Πέππα. Αποχώρησε από την υπηρεσία με τον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου 2019. Στις 9 Ιουλίου 2019 ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη 2019, με υπουργό τον Κωνσταντίνο Τσιάρα. Έχει εκτεταμένη αρθρογραφία για ποικίλα επιστημονικά θέματα, με έμφαση στην πολιτική δικονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments