Αθλητισμός

Άρσεναλ – Τσέλσι 2-1

Άρσεναλ – Τσέλσι 2-1
Άρσεναλ - Τσέλσι 2-1: Οι "κανονιέρηδες" ήταν αυτοί που κατέκτησαν το Κύπελλο Αγγλίας για 14η φορά στην Ιστορία τους.

Η Αρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για 14η φορά στην Ιστορία της. Οι «κανονιέρηδες» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι. Στο λονδρέζικο ντέρμπι στο Γουέμπλει οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 5′ με τον Πούλισικ, ξεκινώντας ονειρικά τον τελικό. Στο 28′ ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα και ο ίδιος στο 68′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόβασιτς στο 73′. Ο Παπασταθόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 88′ και έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τίτλο στο «νησί».

Η Αρσεναλ με την κατάκτηση του κυπέλλου εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους του Europa League της ερχόμενης περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός έφερε την επίσημη ονομασία Heads Up FA Cup Final, καθώς ήταν αφιερωμένος στην εκστρατεία Heads Up, η οποία προωθεί την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.

Το ματς

Ο τελικός δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Τόσο η Άρσεναλ όσο και η Τσέλσι μπήκαν στο “Γουέμπλεϊ”, ώστε να παράξουν θέαμα. Να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Έτσι και έγινε. Μέσα σε τρία λεπτά οι “κανονιέρηδες” ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με σέντρα του Νάιλς από τα αριστερά και κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ, όμως, η μπάλα δεν ενόχλησε τον Καμπαγέρο. Δύο λεπτά αργότερα (στο 5′) οι “μπλε” όχι απλά απείλησαν, αλλά πήραν το προβάδισμα.

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο Ζιρού “έστρωσε” στον Πούλισιτς και ο Αμερικανός μέσος έκανε “σκότωσε” από κοντά τον Μαρτίνες. Η Άρσεναλ δεν “πάγωσε”. Ίσα- ίσα κιόλας. Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν αργά, αλλά σταθερά τον ρυθμό τους και έδειχναν ότι μπορούσαν να κάνουν το 1-1. Στην αρχή το πέτυχαν με ένα εντυπωσιακό σουτ του Πεπέ, ωστόσο, αυτό δεν μέτρησε μιας και υπήρχε παίκτης ως οφσάιντ πιο πριν. Η απάντηση -και τυπικά- ήρθε από τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος κέρδισε το πέναλτι από τον Αθπιλικουέτα με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί στο 28′.

Από εκεί και πέρα η ατυχία χτύπησε την πόρτα στην Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είδαν τόσο τον Αθπιλικουέτα όσο και τον Πούλισιτς να βγαίνουν ως τραυματίες στο 35′ και στο 49′ αντίστοιχα. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Άρσεναλ έπαιζαν με μυαλό, κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία τους. Παράλληλα, ήθελαν να χτυπήσουν με την επιθετική τους τριπλέτα που ήταν έτοιμη για τα… πάντα.

Οι “κανονιέρηδες”΄έκαναν το 2-1 στο 68′ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Η φάση ξεκίνησε από πίσω. Από τον Μπεγερίν που πέρασε σαν… σταματημένο τον Ρούντιγκερ. Μετά η μπάλα έφτασε στον Πεπέ που την έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ. Ο σούπερ σταρ των Λονδρέζων έκανε μία απίθανη ντρίμπλα στον Ζούμα και με ακόμη καλύτερο τελείωμα “έσκαψε” την μπάλα πάνω από τον Καμπαγέρο. Η ένταση από εκείνο το σημείο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Με τον Κόβασιτς να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 73′.

Από εκεί και πέρα έγιναν πολύ λίγα πράγματα στο παιχνίδι. Η Άρσεναλ κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και στο τέλος πανηγύρισε το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της. Κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments