Αθλητισμός

Μπεν Μπέντιλ: Δίνει συγχαρητήρια στην καινούρια παίκτρια του Ολυμπιακού

Μπεν Μπέντιλ: Δίνει συγχαρητήρια στην καινούρια παίκτρια του Ολυμπιακού
Μπεν Μπέντιλ: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν διστάζει να υποδέχεται ένθερμα στην χώρα την παίκτρια του Ολυμπιακού. Η Στέφανι Κόστοβιτς δέχτηκε ένα θερμό καλωσόρισμα από τον πάουερ φόργουορντ του «τριφυλλιού».

Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού προχώρησε σε μια κίνηση που μάλλον δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα. Υποδέχτηκε με ενθουσιασμό στην Ελλάδα την νέα παίκτρια του Ολυμπιακού με μια ανάρτησή του στο ίντσταγκραμ. Ο Μπεν Μπέντιλ δεν δίστασε να μιλήσει με θερμά λόγια για την παίκτρια της αντίπαλης ομάδας.

Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ του «τριφυλλιού» μετέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Instagram στη νέα παίκτρια του Ολυμπιακού Στέφανι Κόστοβιτς την υπερηφάνεια του για τη μεταγραφή της. «Θα είμαι πάντα περήφανος για εσένα», σχολίασε ο Μπέντιλ.

Δείτε την χαρακτηριστική φωτογραφία που ανέβασε ο 25χρονος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Η Στέφανι Κόστοβιτς στον Ολυμπιακό

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Στέφανι Κόστοβιτς. Η 25χρονη Αμερικανίδα, ύψους 1,88μ., (Ημ. γέννησης 09-10-1995) αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5», υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Συλλόγου μας.

Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Στέφανι Κόστοβιτς ανέφερε τα εξής:

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω για τον Ολυμπιακό, στην Τρίτη μου χρονιά στην Ελλάδα. Αγαπώ την Αθήνα και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά μαζί με τις υπόλοιπες ταλαντούχες αθλήτριες αυτού του ιστορικού συλλόγου».

Λίγα λόγια για τον Μπεν Μπέντιλ

Ο Μπέντιλ και η οικογένειά του μετακόμισαν από τη Γκάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 15 ετών και η αθλητική ικανότητα του του απόφερε υποτροφία στο λύκειο Χάβερφορντ στο Χάβερφορντ της Πενσυλβάνια, πριν φύγει για το λύκειο Σαιντ Άντριους στο Μίντλταουν του Ντέλαγουερ. Έπαιξε για τις ομάδες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης του σχολείου, κερδίζοντας τελικά υποτροφία καλαθοσφαίρισης στο Πρόβιντενς. Ήταν ένας παίκτης αστέρας για το Σαιντ Άντριους.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Στις 23 Ιουνίου 2016, ο Μπέντιλ επιλέχθηκε από τους Μπόστον Σέλτικς στην 51η συνολική επιλογή του NBA Ντραφτ 2016. Υπέγραψε με τους Σέλτικς στις 27 Ιουλίου 2016,αλλά αποδεσμεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου μετά από τρεις αγώνες στην preseason. Τρεις μέρες αργότερα, υπέγραψε και αποδεσμεύτηκε από τους Ιντιάνα Πέισερς. Στις 31 Οκτωβρίου, αποκτήθηκε από τους Φορτ Ουέιν Μαντ Αντς της NBA Development League, ως θυγατρικός παίκτης των Πέισερς. Αφού εμφανίστηκε σε μόνο έναν αγώνα στη D-League με τους Μαντ Αντς, έφυγε από την ομάδα στα μέσα Νοεμβρίου για να παίξει στην Κίνα.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016, υπέγραψε με τη Σιντσιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς στο Πρωτάθλημα Κίνας (CBA), ως βραχυπρόθεσμος αντικαταστάτης του τραυματία Άντρεϊ Μπλάτς. Έκανε το ντεμπούτο του για τη Σιντσιάνγκ εκείνο το βράδυ, σημειώνοντας 28 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο εναντίον της Τζιλίν Νόρθιστ Τάιγκερς.Έφυγε από τη Σιντσιάνγκ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, μετά την εμφάνισή του σε 11 αγώνες. Στις 16 Ιανουαρίου 2017, επέστρεψε στους Φορτ Ουέιν Μαντ Αντς.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017, υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς. Ο Μπέντιλ μπήκε στον αγώνα στη δεύτερη περίοδο και απέτυχε να σκοράρει σε 4½ λεπτά αγωνιστικού χρόνου και έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε στην Γκάνα που έπαιξε στο NBA. Στις 8 Μαρτίου 2017, μετά από ακόμη δύο αγώνες με τους Μάβερικς, το δεκήμερο συμβόλαιο του έληξε και επέστρεψε στους Μαντ Αντς.

Ο Μπέντιλ συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των Σαν Αντόνιο Σπερς για το Σάμερ Λιγκ 2017 στη Νέα Υόρκη. Στις 28 Αυγούστου 2017, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σαμπάν Σαλόν Ρενς Μπασκέτ στη γαλλική Pro A.

Το Φεβρουάριο του 2018, αποχώρησε από τη Σαμπάν Σαλόν και υπέγραψε με την ισπανική Μπιλμπάο Μπασκέτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Περιστέρι (2018-2019)

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, ο Μπέντιλ υπέγραψε με το Περιστέρι.[19] Στο Περιστέρι έκανε μια πολύ καλή χρονιά καθώς είχε μέσο όρο 12,5 πόντους (49,7% στα 2ποντα και 37,9% στα 3ποντα), 6,7 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ και 0,8 κλεψίματα σε 35 αγώνες στη Basket League.

Παναθηναϊκός (2019 – σήμερα)

Στις 21 Ιουνίου 2019, ο Μπέντιλ ανανέωσε το συμβόλαιο του με το Περιστέρι για άλλη μια σεζόν, το οποίο συμπεριλάμβανε επιλογή αποχώρησης για ομάδα του NBA ή της Ευρωλίγκα. Στις 17 Ιουλίου 2019, χρησιμοποίησε αυτή την επιλογή και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό της Ευρωλίγκα για τα επόμενα δύο χρόνια, ακολουθώντας τον πρώην προπονητή του Αργύρη Πεδουλάκη. Με το Τριφύλλι είχε 4,3 πόντους και 4,5 ριμπάουντς στην Α1 ενώ στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα τα ποσοστά του αντίστοιχα ήταν 3,1 πόντοι και 2,0 ριμπάουντς σε 8,6 αγωνιστικά λεπτά. Στη σεζόν αυτή ως παίχτης του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή στην Α1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments