Διεθνή

Kορωνοϊος Ρωσία: Ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό για τον Οκτώβριο

Kορωνοϊος Ρωσία: Ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό για τον Οκτώβριο
Kορωνοϊος Ρωσία: Γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστού, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης ο υπουργός Υγείας  της Ρωσίας ετοιμάζει εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μουράσκο, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως οι γιατροί και οι δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19 θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.

Στην κούρσα της τιμής οι φαρμακευτικές εταιρείες

Η εταιρεία Moderna Inc έχει μέχρι στιγμής το ακριβότερο εμβόλιο στην αγορά, καθώς θα είναι διπλής δόσης. Ωστόσο σύμφωνα με τους Financial Times δεν αποκλείονται και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να αυξήσουν την τιμή πώλησης προς της ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις. svg%3E

Ειδικότερα η Moderna Inc, όπως αναφέρει το ΑΠΕ σχεδιάζει να τιμολογήσει το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού μεταξύ 50 και 60 δολαρίων ανά διπλή δόση εμβολίου, με την τιμή αυτή να είναι τουλάχιστον κατά 11 δολάρια ακριβότερη από το εμβόλιο των Pfizer Inc και BioNTech, όπως ανέφερε χθες σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα “The Financial Times,” επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Πόσο θα κάνουν τα εμβόλια της Pfizer και της BioNTech

Η προτεινόμενη τιμή, διπλής δόσης του εμβολίου από τη Moderna προς τις κυβερνήσεις είναι αυξημένη συγκρινόμενη με την τιμή των 39 δολαρίων ανά διπλή δόση του εμβολίου της Pfizer Inc και της γερμανικής BioNTech, όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μάλιστα αναλυτές της αγοράς φαρμάκων δήλωσαν ότι η συμφωνία της Pfizer και της BioNTech, οικονομικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη 50 εκατομμυρίων ασθενών, η οποία συναρτάται με την τελική έγκριση του προϊόντος, είναι πιθανό να πιέσει και άλλους παραγωγούς εμβολίων κατά του κοροναϊού να καθορίσουν παρόμοια επίπεδα τιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments