Ελλάδα

Έρχεται νέο διάγγελμα Μητσοτάκη και ανακοινώσεις

Έρχεται νέο διάγγελμα Μητσοτάκη και ανακοινώσεις
Η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων είναι αρκετά κρίσιμη.

Ήταν 26 Μαίου όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας πραγματοποιούσαν την τελευταία ενημέρωση όπως τουλάχιστον αυτή είχε καθιερωθεί τις τελευταίες 72 ημέρες από την έναρξη των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Τότε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε πει με νόημα “Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινά ενημέρωση με τον κύριο Τσιόδρα αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά”. Εδώ και δυο εβδομάδες ξεκίνησε κάθε Τρίτη η ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και τους ελέγχους από τον κ. Χαρδαλιά, ενώ μόλις την περασμένη Παρασκευή έγινε έκτακτη ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για νέα μέτρα απέναντι στη διασπορά του κορωνοιού.

Τα τελευταία αυξημένα νούμερα στα κρούσματα δείχνουν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο τη στιγμή μάλιστα που αρκετοί κυρίως νέοι σε ηλικία συνωστίζονται σε μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά, ενώ δεν λείπουν και τα πάρτυ σε βίλες όπως είδαμε στη Μύκονο, παρά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση πλέον έχει ξεκινήσει μια νέα μάχη και με το χρόνο να προλάβει την μεγάλη διασπορά στον πληθυσμό. Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, ενώ με τα νέα μέτρα έχει τεθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις, ενώ έχουν περιοριστεί και τα άτομα σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Ωστόσο, αν και τις επόμενες ημέρες η κατάσταση δεν αλλάξει και ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων παραμένει άνω των 70 τότε η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει και άλλα μέτρα. Ήδη πανηγύρια και εκδηλώσεις δεν  θα γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ ανακλήθηκαν άδειες για τους εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν μια σειρά κινήσεων που στόχο έχουν να ταρακουνήσουν τους πολίτες ώστε να καταλάβουν ότι ο πόλεμος με την φονική πανδημία δεν έχει τελειώσει, ενώ όπως λένε και επιστήμονες το εμβόλιο θα αργήσει αρκετούς μήνες ακόμη.

Έτσι, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ξαναδούμε στις οθόνες μας ακόμη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ η εβδομαδιαία ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά κάθε Τρίτη θα συνεχιστεί όλο τον Αύγουστο. Επίσης, αν η κατάσταση ξεφύγει και άλλο αναμένεται ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει και να μιλήσει στον λαό με διάγγελμα.  Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους πολίτες για να τους εξηγήσει ξανά την κρισιμότητα της κατάστασης.  Πάντως όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς θέμα γενικού lockdown δεν υφίσταται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments