Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 850.000 τα κρούσματα

Ρωσία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 850.000 τα κρούσματα
Ρωσία κορωνοϊός: Οι νεκροί στη χώρα έφθασαν τους 14.128.

Ο φονικός ιός συνεχίζει να απειλεί τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλές χώρες να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα πρόληψης κατά του ιού. Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοιό. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι κατέγραψε 5.427 νέα κρούσματα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 850.870.

Η αρμόδια υπηρεσία της Ρωσίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει τους 14.128. Στη Μόσχα καταγράφηκαν 664 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ρωσίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συνεδρίασε το Σάββατο 1 Αυγούστου στη Γενεύη, προειδοποίησε πως η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά».

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να εκτιμά πως ο κίνδυνος που θέτει η Covid-19 είναι πολύ αυξημένος», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Η επιτροπή επειγουσών καταστάσεων» (που αποτελείται από 18 μέλη και 12 συμβούλους) «υπογράμμισε τη σημασία μιας απόκρισης που πρέπει να είναι εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια» απέναντι στην πανδημία. Για αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν νέα μέτρα εξετάζοντας συνέχεια τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται.

Yποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβεβαιώνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει προσέλευση πολιτών (με ιδιαίτερη αναφορά στα τρένα), αλλά και η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου.

Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, ζήτησε από τρεις σιδηροδρομικές εταιρείες να σεβαστούν και πάλι την ελάχιστη απόσταση του ενός μέτρου, την οποία κατήργησαν. «Η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Παραμένουν τρεις οι βασικοί κανόνες: η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών», δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno. Η περιφέρεια της Λομβαρδίας, μέχρι να εξετάσει τη νέα απόφαση  οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το 100% των καθισμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments