Πολιτική

Κώστας Καραμανλής κορωνοϊός: Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας

Κώστας Καραμανλής κορωνοϊός: Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας
Κώστας Καραμανλής κορωνοϊός: Με μια φωτογραφία στέλνει το δικό του μήνυμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Για μια ακόμα φορά, ο Κώστας Καραμανλής τονίζει πως η χρήση μάσκας δείχνει την ευθυνότητά μας ως πολίτες και είναι κάτι που οφείλουμε να κάνουμε τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους γύρω μας.

Πιο συγκεκριμένα, φωτογραφία του φορώντας μάσκα μπροστά από το Κέντρο Συντονισμού του Μετρό ανάρτησε στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Καραμανλής, προτρέποντας του πολίτες να μην αγνοούν τη χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

«Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Φοράμε μάσκα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, πλένουμε τα χέρια μας και σε περίπτωση ανησυχίας επικοινωνούμε με τον ιατρό μας ή με το 1135. Μετακινούμαστε. Με υπευθυνότητα. Μένουμε ασφαλείς», έγραψε ο κος Καραμανλής στην ανάρτησή του.

Πάνω από 1.000 οι έλεγχοι σε λεωφορεία για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Αυγούστου η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο. Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παρέμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, από όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Σημειώνεται πως οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα.

Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με βάση τα δεδομένα έως το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος έχοντας 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments